fredag 1 apr 2011 - Ansager
Anne-Vibeke Isaksen
Anne-Vibeke på Malaga
Anne-Vibeke på Malaga
Jeg lægger med glæde og så ofte jeg kan vejen forbi Ansager.

Velkommen til Ansager

Det første man bemærker, når man triller ind i Ansager i bil eller på cykel, er den smukke gamle hvidkalkede kirke fra 1300 tallet, der troner på en lille forhøjning i centrum af byen. I de omkringliggende gader finder man også byens aktive forretningsmiljø. Her fra spreder byen sig i alle retninger, så ingen har langt til centrum og det skaber sammenhold. De lokale kan ikke undgås at mødes i hverdagen - man kommer hinanden ved. Alle kender alle.

Den omkringliggende natur er en stor del af Ansagers charme. Naturen er tilgængelig over alt i byen. Der er ager og å. Der er hede, plantager, skov og krat. Kvie sø er lige om hjørnet. Det gør Ansager til noget helt unikt.

Den gamle mølle fra 1600 tallet drives i dag som et kultursted og selv om Ansager er en lille by, lever kulturen i bedste velgående. Det er i høj grad takket være lokale kræfter med iderige kompetencer. Sporten er også i højsæde, og skaber sammenhold blandt børn, unge og ældre.

MIN HJEM BY

Jeg lever af at rejse og har gjort det siden jeg forlod Ansager som en 17 år, ung og uerfaren pige, hvor jeg havde hele mit liv i min rygsæk. Min nysgerrighed har været min muse og jeg er ofte blevet spurgt - hvor har du den fra? Jeg har den fra min barndom i Ansager. Trygheden ved at vokse op i en lille by, hvor alle tog sig af hinanden, gav mig mod på at udforske verden. Det er en gave, når man er barn. Min verden som barn i Ansager var stor og ukendt. Sammen med vennerne blev den udforsket hver dag. Vi havde huler over alt... Nysgerrigheden er der stadig og i dag lever jeg af at udforske verden og rejserne bringer mig til alle verdens hjørner. Jeg har besøgt indianere, samer, aboriginer, hinduer - alverdens herlige folkeslag fra mere end 70 forskellige lande. Jeg er stolt af min baggrund og jeg lægger med glæde og så ofte jeg kan vejen forbi Ansager.

Af Anne-Vibeke Isaksen
www.RejseAvisen.dk

vist 5595 gange  
Annonce

Diverse

maj
februar
november
maj
april
december
januar
april
Annonce
februar
december
november
juli
maj
marts
december
Annonce
november
oktober
januar