fredag 6 dec 2013 - Ansager
Dengang: Rødkål og mavepine
Historier og anekdoter fra Ansager i 50erne

I 50erne fik vi i min familie flæskesteg juleaften. Vi fik også flødebudding, for det var før, det blev almindeligt med and og ris alá mande. Jeg var vild med flæskesteg og især med den sprøde svær, sovsen og rødkålen. Rødkål var næsten det allerbedste, men jeg havde lidt svært ved at tåle det. Det endte altid med, at jeg spiste så meget, at jeg fik ondt i maven.

Da jeg så måtte lægge mig på ottomanen med ondt i maven et stykke tid, betød det jo, at jeg ikke kunne hjælpe med opvasken bagefter. Det gjorde nu ikke mig så meget, jeg vaskede nok op om søndagen, syntes jeg. Om søndagen var det altid os 3 piger, der skulle vaske op. Min lillesøster og min storesøster kunne ikke komme til rette om det. Så for at få mindst muligt spektakkel ud af det, fordelte Far altid opgaven mellem os på den måde, at den ene søndag var det de 2 store, der skulle vaske op. Næste søndag var det så de 2 små.

Nu var det så heldigt, at mavepinen vistnok altid gik over igen, så snart Far fik melding fra køkkenet om, at nu kunne han godt tænde lysene på juletræet. Så kom tændstikkerne frem, og snart strålede lysene om kap med 3 forventningsfulde pigers øjne.

Alice Ravnholt

vist 1056 gange  
Annonce

Diverse

maj
februar
november
maj
april
december
januar
april
Annonce
februar
december
november
juli
maj
marts
december
Annonce
november
oktober
april
januar