torsdag 21 jan 2016 - Ansager
Dengang: Cirkus på Haltrupvej
Historier og anekdoter fra Ansager i 50erne

Vores hus lå imellem Jens og Gertruds hus og Willy og Gerdas hus, som senere blev overtaget af Anna og Arne. Vi var tre piger, Willy og Gerda havde tre drenge. Jeg husker kun Erling og Johan, de to mindste. Erling var på min alder, Johan noget mindre. Vi udtalte Johan med tryk på første stavelse.

Overfor vores hus var der kun mark, over for Willys og Gerdas var indkørslen til ”Gården”, hvor Anna Thomsen boede. Anna var enke efter Julius Thomsen, som blev skudt af tyskerne. Annas mange børn var ældre end os. Dog var den yngste, Julius nogenlunde på alder med mig, og Jonna gik i klasse med Vagn, den næstyngste. De ældste hed Børge, Kristian, Ida, Jenny og Ruth.

Om sommeren kunne der af og til være cirkus på marken overfor vores hus. Det var meget spændende. Tænk at kunne følge med i, at alle cirkusvognene ankom på pladsen, teltet blev stillet op, dyrene kom på græs, eller det var nok kun hestene. Hvis jeg husker rigtigt, kunne det være cirkus Miehe.

Jeg var vild med cirkus, men jeg var ikke vild med pauserne, når man kunne komme ud og se staldenne. Det lugtede af dyr, og jeg havde ondt af dyrene bag tremmer.

Andre gange kom der ”Menageri” til byen. Det var også meget spændende. Det var vogne med vilde dyr, som blev stillet op på marken ved åen, hvor nu det fine lille anlæg med bro er. Rovdyr lugter helt specielt. Det var jo før fjernsynets tid, så vi havde aldrig set vilde dyr andet end i bøger. Biler havde almindelige folk heller ikke, så zoologiske haver var kun noget, vi kunne være heldige at se på skoleudflugterne.

Alice Ravnholt

vist 606 gange  
Annonce

Diverse

maj
februar
november
maj
april
december
januar
april
februar
Annonce
december
november
juli
maj
marts
december
Annonce
november
oktober
april
januar