mandag 29 maj 2017 - Ansager
Dengang: Rundstykker og kirkegang
Historier og anekdoter fra Ansager i 50erne

Om søndagen fik vi rundstykker. Det var meget nemt at finde ud af at købe, for vi skulle have 3 hver, Far, Mor og 3 piger. Det var 15 rundstykker i alt, vi skulle nemlig hver have et rundstykke, et horn og en birkes. Det var udvalget. Rundstykkerne blev købt hos enten bager Vedsted eller bager Madsen.

Min farbror Åge Madsen på Kølbanken købte også rundstykker om søndagen. Men han var utilfreds med, at bagerdamen bare tog tilfældigt ned i kurven og puttede i hans pose. Så han gik hen til disken og sagde, at han gerne ville se på nogle rundstykker. Det fik han så lov til og kunne selv vælge de største, for der var naturligvis lidt forskel. Og Åge ville ikke snydes.

En søndag morgen havde Åge sendt min fætter Keld efter rundstykker. Da han kom ud fra bagerforretningen med den store pose i favnen, hørte han kirkeklokkerne bimle. Keld elskede at gå i kirke, især elskede han at synge højt og flot, så han fulgte klokkernes kalden.

Under gudstjenesten var han så uheldig at skubbe til den store pose med alle rundstykkerne, så de trillede ud på gulvet. Rundstykker kan trille langt, så Keld fik travlt med at indfange og tælle alle de bortløbne rundstykker. Det duede i hvert fald ikke at komme hjem til far Åge med for få, de var jo betalt. Det var slemt nok, at Keld først kom hjem langt op ad formiddagen.

Alice Ravnholt

vist 809 gange  
Annonce

Diverse

maj
februar
november
maj
april
december
januar
april
februar
Annonce
december
november
juli
maj
marts
december
Annonce
november
oktober
april
januar