Ansager er en dejlig lille by, hvor er det skønt at mærkem hvordan mennesker engagerer sig i det, de føler for. Lige nu er vi nogen, der følger arbejdet i åen.
Jeg føler jeg mangler information om arbejdet i åen. Vi som bor på sydsiden af åen, er efterhånden temmelig meget berørt af det.
Generatorer der kører døgnet rundt, i stedet for at lave eksempelvis to oprigninger til byggestrøm, og på den måde pumpe helt støjfrit.
De informationer, jeg mener at have fået, har gået på, at adgangen til dette arbejde vil foregå fra dambruget. Hvis stort set alle træer skal fældes efterfølgende, dels fordi der skal tyndes ud i forbindelse med etablering af Ansager Søpark, og dels fordi mange træer nu er så skadede, at de dør alligevel. Hvorfor starter man så ikke med den rydning? Så ville kørsel på vores stier, der ikke er bygget til det, være undgået.
En lille gåtur i dag afslører, at asfalten nu er revnet flere steder. Den stakkels entreprenør har da haft bøvl nok, og skal der så komme diskutioner om reetablering af ødelagte stier oveni. Det er måske en del af entreprisen at lægge ny asfalt på som afslutning, eller?
Med venlig hilsen Flemming Nørskov, der savner lidt information.
Svar
Ovenstående er forelagt Jan Pedersen, fagleder for vandmiljø i Varde Kommune, der svarer:
Det var en vurdering mellem entreprenøren, rådgiver og Varde Kommune, at det ville give mindst gener og skader på de omkringliggende arealer, hvis anlægsarbejdet foregik i vandløbet, i stedet for langs kanten af dambruget.
Den megen nedbør der kommet i anlægsperioden har desværre vanskeliggjort anlægsarbejdet, og det har bl.a. betydet at det har været nødvendigt at anvende pumper for at holde å-lejet tørt.
Anlægsarbejdet har også taget noget længere tid end forventet, men entreprenøren arbejder målrettet på at få anlægsarbejdet afsluttet, og på at begrænse generne for de omkringliggende mest muligt.
Efter anlægsarbejdet vil arealerne langs åens sydside blive retableret.
Karsten Madsen
nævnt i lokale medier
- 7.