lørdag 20 jul 2013 - Ansager
Vikingerne kommer
Jelling Vikingemarked 2010
Jelling Vikingemarked 2010 Foto: OleJann Malchau
Vikingelejr ved Ansager Å som en del af Mariefestival

Vi har vikinger i Ansager. En gruppe på 7-10 mænd og kvinder brænder så meget for vikingetiden med dens livsstil, levevis og kultur, at de har bygget et stort vikingetelt, et langhus, som de tager rundt til vikingetræf og vikingemarkeder med.

Johannes Kjærgaard er kontaktperson for vikingerne og bor nabo til Mariehaven lige på den anden side af jernbanedæmningen med eng ned mod Ansager Å. Nogen har måske bemærket teltet stillet op på marken sidste år. Han fik den ide, at det ville være spændende at arrangere en vikingelejr i Ansager og lade lejren indgå som en del af Mariefestivalen.

Der er ikke langt fra ide til handling, nu kommer der musik i langhuset, som stilles op på engen ned til åen. Det er et stort og rummeligt telt med plads til mange mennesker også til en lille musikscene, som vikingerne vil bygge i den ene ende af teltet.

Vikinger fra andre dele af landet inviteres til at komme og deltage. Iklædt vikingedragter vil vikingerne anskueliggøre og udbrede viden om denne spændende periode i Danmarkshistorien.

Der kommer også telte med arbejdende værksteder, fx bliver det vist hvordan man udvinder jern af myremalm. Vikingerne vil tage nogen af deres islandske heste med, som man kan se nærmere på. "Man må gerne stille spørgsmål og snakke med vikingerne", siger Johannes Kjærgaard.

Som afslutning på vikingelejren vil vikingerne gerne udfordre i tovtrækning over åen. Tovet er fundet, men detaljerne ligger ikke fast endnu.

Der er fri adgang til vikingelejren under Mariefestival også uden armbånd. Nu får vi se, om Helge kan finde noget passende "vikingemusik" til teltet.

vist 1003 gange