torsdag 29 nov 2018 - Ansager
Afslutning på første halvdel af sæsonen
Håndbold 2. division damer holder julepause over nedrykningsstregen efter kampen mod Esbjerg

Efter et stort nederlag ude over rækkens klart bedste hold Ejstrup/Hærvejen, var der lagt op til en meget spændende afslutning på første halvdel af sæsonen hjemme mod Team Esbjergs liga reserver. Det hold der spillede sig til sejr ville være sikker på at holde julepause over nedrykningsstregen. Kampens betydning sås også tydeligt på Esbjergs opstilling, hvor et par af deres liga spillere var med, anført af unge Elma Halilcevic, som ved flere lejligheder har gjort gode indhop på Esbjergs liga hold.

Vores piger skulle lige have de værste nerver rystet af sig inden spillet begyndte at glide. 6-6 efter 10 minutter indikerede højt tempo. Det var egentligt mere nerverne på begge hold, som gav fejl til scoring. De 6-6 var også vendepunktet for vores. Her begyndte forsvaret for alvor at koste fejl til Esbjerg, som blev forløst ved scoringer i kontraspil i den anden ende. Vi kunne gå til halvleg med en føring på 14-10.

Dårlig start i 2. halvleg

Selv om vi havde aftalerne på plads til anden halvleg, får vi den værst tænkelig start med 2 udvisninger næsten lige efter hinanden. Det betyder, Esbjerg har kontakt 15-15 efter 8 minutter. Det giver sig selv, at man har svært ved forceringer i perioder, hvor der spilles i undertal. Pigerne fandt stabiliteten igen, og samtidig med at forsvaret stod på højt niveau, kravler de fra dem igen, således at tavlen viser 22-17 i vores favør med 10 minutter igen.

Alle som har set kampen, vil ikke være i tvivl om, at så længe vores piger holdt fart mod Esbjerg, lige så længe ville de udbygge deres føring. Som det så ofte sker for hold, som ikke lige har selvtilliden helt på plads, begynder man at tvivle på egne evner. Vi fik ganske enkelt cement i fødderne. Det betød fra 23-18, 7 minutter før tid, kommer Esbjerg helt op og er kun bagud med en enkelt scoring. Heldigvis bærer forsvaret os helt hjem til en fortjent sejr på 23-22.

Mette Knudsen og Rikke Dahl Nielsen

En stor holdpræstation anført af vores playmaker Mette Knudsen, som jo selvfølgelig havde ekstra moment i kampen, idet hele hendes håndbold opdragelse er foregået i Team Esbjerg. En anden som fortjener et skriv, er vores stregspiller Rikke Dahl Nielsen. Hun ligger som det centrale bindeled i vores forsvar, og samtidig er til evig uro for modstanderne på stregen i den anden ende, hvor hendes store fysik giver frihed til mål.

I skrivende stund ligger SIF/Ansager på 8. pladsen og kan med sikkerhed holde julepause fri af nedrykningsstregen.

Kampen var samtidig et comeback til vores anfører Camilla Tradsborg, efter sit uheld med en brækket finger. Det er glædeligt at have hende tilbage, men det tager selvfølgelig tid at få spillet rytmen tilbage i kroppen. Vores anden store stregspiller AG er også tæt på træningsbanen, ligesom Lilian spillede med på 2. holdet efter skade.