mandag 22 jun 2015 - Ansager
LAG midler til stemmeværksplads
Lige nu er det gult af blomstrende gyvel ved det gamle stemmeværk
Lige nu er det gult af blomstrende gyvel ved det gamle stemmeværk Foto: Karsten Madsen
Shelters og bålhytte ved det gamle stemmeværk er med 150.000 kr fondsmidler fra LAG oven i de tidligere bevilgede 516.000 kr fra Friluftsrådet nu tæt på en realisering

Der var tale om en benhård prioritering, da LAG Fanø-Vardes bestyrelse den 17. juni var samlet for at uddele midler for første gang. Ud af de 16 behandlede ansøgninger, blev 9 indstillet til tilskud. Tilsammen blev de indstillet til tilskud på kr. 1.200.000 kr.

De 16 projekter havde ansøgt om et samlet tilskud på knap 4 mio.kr. og set i lyset af, at der årligt kun er 2,3 mio. kr. at dele ud af, var det på forhånd givet, at det ville blive en hård omgang.

”Derudover skulle ligeledes tages i betragtning, at vi på forhånd har planlagt en ansøgningsrunde mere, og i respekt for de projektholdere, der allerede nu påtænker at søge midler i september måned, var der på mødet enighed om, at vi ikke kunne bruge alle midler nu” udtaler formand for LAG Fanø-Varde, Arne Haahr Hansen. Flere af ansøgningerne gav anledning til nogle generelle drøftelser i forhold til, hvilke former for projekter, den lokale aktionsgruppe skal støtte.

Arne Haahr Hansen udtaler i den forbindelse:

”Vi læner os naturligvis op af vores udviklingsstrategi, der udstikker rammerne for, hvad vi giver tilskud til. Men derudover besluttede vi på mødet, at vi for nuværende ikke giver tilskud til renovering af forsamlingshuse samt etablering af legepladser”.

De 9 projekter, der er indstillet til tilskud, skal nu videre til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, hvor det endelige tilsagn om tilskud udarbejdes, mens de øvrige projekter, så fremt det er muligt, vil få vejledning fra LAG Fanø-Vardes koordinatorer i forhold til eventuelle andre tilskudsmuligheder.

”Det er selvfølgelig aldrig sjovt at skulle give afslag til projektholdere, der brænder for deres idéer, og derfor besluttede vi også på mødet, at vi i efteråret, vil invitere alle interesserede til et fundraisingarrangement, hvor projektholdere forhåbentlig kan få ny inspiration og gode idéer til, hvordan de kan få finansieret deres projekter” fortæller Arne Haahr Hansen. Følgende projekter modtog tilskud:

  • Projektet ”KNIT” modtager 200.000 kr. Bag projektet står Christel Seyfarth Art Knits, der ønsker at skabe et kreativt forretnings- og udviklingsmiljø i lokalerne, hvor Brugsen i Nordby tidligere havde til huse.
  • Fanø Bryghus modtager 50.000 kr. til investering i en ny gæringstank, der skal sikre mulighederne for kapacitets- og omsætningsforøgelse i virksomheden.
  • Fanø Sport og Event modtager ligeledes 50.000 kr. til aktivitetsudvikling på øen, herunder investering i udstyr, der giver virksomheden mulighed for at tilbyde borgere og besøgende muligheden for at prøve kræfter med vandsportsaktiviteten ”Stand Up Paddle”.
  • Fanø Taxi og Busser modtager 125.000 kr. til udvikling af virksomhedens aktiviteter, herunder til indkøb af en bus, så virksomheden kan tilbyde og arrangere turistkørsel til og fra øen, ligesom der kan indgås samarbejder med øens foreninger om kørsel til kulturelle aktiviteter på både øen og fastlandet.
  • Design Gitta Foldberg modtager 67.000 kr. til konsolidering og videreudvikling af den nystartede tekstilvirksomhed, der har til huse i Nordby på Fanø.
  • Projektet ”Lokomotivfabrikken” modtager 350.000 kr. Bag projektet står Søren Kold, der ønsker at etablere et fælles kontormiljø for iværksættere i den gamle Varde Vest Banegård. Iværksættercentret skal danne rammen for kontorfaciliteter for op til 10 iværksættere og samtidig også tilbyde iværksætterrådgivning i form af minibestyrelser og skyggenetværk.
  • Projektet ”RUBAN” modtager 100.000 kr. Et bredt samarbejde bestående af udviklingsråd, Varde Kommune, foreninger og lokale formidlere af nyheder i Varde kommune er gået sammen om etableringen af en fælles kommunikationsplatform, der kan sikre formidling af nyheder på tværs af lokalsamfundene i Varde.
  • Hr. Skov modtager 100.000 kr. til etablering af nye og større produktionsfaciliteter, der gør det muligt at afsætte virksomhedens delikatesseprodukter til endnu flere forhandlere, og dermed sikre nye arbejdspladser i området.
  • Sidst men ikke mindst modtager naturformidlingsprojektet ”stemmeværkspladsen – en levende ådal” 150.000 kr. til etablering af forskellige rekreative faciliteter ved det tidligere stemmeværk i den østlige del af Varde Ådal. Projektet er et samarbejdsprojekt mellem Varde kommune og Ansager Byudvikling samt en lang række øvrige lokale foreninger.

Næste ansøgningsfrist er den 1. september. Forud afholdes workshops for potentielle ansøgere den 18. og 19. august henholdsvis på Fanø og i Varde.

Pressemeddelelse

Læs mere om projekt stemmeværk: Shelters og bålhytte ved stemmeværket

vist 1104 gange  
søndag 24 jan 2021 - Ansager
I den kommende sæson kan du save dit eget brænde til brug på Stemme­værks­pladsen
onsdag 9 dec 2020 - Ansager
I dag blev der ved bålhytten opsat to ekstra borde/bænkesæt
tirsdag 8 okt 2019 - Ansager
Den nye shelterplads, Stemmeværkspladsen, ved Varde Å i Ansager har været en stor succes.
torsdag 4 apr 2019 - Ansager
Med en årgangs-badge kan du vise, at du har været på Stemmeværks­pladsen
mandag 16 jul 2018 - Ansager
Nu kan du på stemmeværkspladsen reservere et shelter på forhånd, så du er sikker på at have en plads til natten
mandag 25 jun 2018 - Ansager
Ca. 100 børn og voksne mødtes ved stemmeværkspladsen
søndag 20 maj 2018 - Ansager
Efter at have kløvet brænde til aftensmaden køler Sebastian og Tobias af i det svale åvand
lørdag 5 maj 2018 - Ansager
Stemmeværkspladsen var et af de første projekter under Ansager Byudvikling. Nu står det færdigt og klar til brug.
lørdag 5 maj 2018 - Ansager
Vær med i gruppen, som fremover holder øje med Stemmeværkspladsen
lørdag 5 maj 2018 - Ansager
Preben Friis-Hauge, formand for Plan og Teknik, talte ved Camp Stemmeværkets indvielse
fredag 4 maj 2018 - Ansager
Borgmester Erik Buhl indviede i dag Camp Stemmeværket sammen med en talrig skare
søndag 29 apr 2018 - Ansager
For at alle får glæde af pladsen, er det nødvendigt at rydde op efter sig
torsdag 26 apr 2018 - Ansager
Anlægsbroen til kanoer søsættes og stier gøres klar til indvielsen næste fredag
onsdag 25 apr 2018 - Ansager
Fredag den 4. maj 2018 kl. 16.00 indvier Borgmester Erik Buhl Naturrum Stemmeværkspladsen ved Ansager.
fredag 20 apr 2018 - Ansager
Kom og vær med til at fejre indvielsen af Naturrum Stemmeværkspladsen i Varde Ådal
mandag 27 nov 2017 - Ansager
Bålhytten på Camp Stemmeværket har fået monteret tag og side­beklædning
fredag 17 nov 2017 - Ansager
Arbejdet på Camp Stemmeværket er kommet godt igang
lørdag 4 nov 2017 - Asnager
De fem shelters på stemmeværkspladsen er nu færdige
lørdag 28 okt 2017 - Ansager
De første af fem shelters er lørdag sat op på stemmeværkspladsen
onsdag 11 okt 2017 - Ansager
Har du lyst til at hjælpe med at samle og sætte de første shelters op på "Camp Stemmeværket"
tirsdag 3 okt 2017 - Ansager
Nu sker der endeligt noget på stemmeværkspladsen
lørdag 2 apr 2016 - Ansager
Restbeløbet på 164.100 kr til stemmeværkspladsen blev onsdag bevilget af økonomiudvalget i Varde Kommune
torsdag 3 sep 2015 - Ansager
Her efter sommerferien er et godt tidspunkt at give en status opdatering på byudviklings projektet ”Lejrplads ved Stemmeværket”.
torsdag 19 mar 2015 - Ansager
Planen for naturområdet ved det gamle stemmeværk er rykket tættere på realisering efter at projektet har modtaget 516.000 kr fra Friluftsrådet
onsdag 18 mar 2015 - Ansager
Friluftsrådet har bevilget 516.000 kr. til udvikling af naturrummet ved den gamle stemme­værksplads ved Varde Å´s udspring. Med Friluftsrådets bevilling følger udnævnelsen som officielt Naturrum.
Annonce

nævnt i lokale medier

maj 2018
april 2018
oktober 2017
marts 2015