onsdag 18 mar 2015 - Ansager
Stor donation til Ansager
Ansager har fået 516.000 af Friluftsrådet til projekt ved Varde Ås udspring
Ansager har fået 516.000 af Friluftsrådet til projekt ved Varde Ås udspring Foto: Karsten Madsen
Friluftsrådet har bevilget 516.000 kr. til udvikling af naturrummet ved den gamle stemme­værksplads ved Varde Å´s udspring. Med Friluftsrådets bevilling følger udnævnelsen som officielt Naturrum.

Naturrummet ved stemmeværket ved Varde Ås udspring er kommet et stort skridt nærmere en realisering, efter Friluftsrådet under deres program Naturrum har bevilliget 516.000 kr. til projektet, der bl.a. indeholder shelters, formidling af områdets kulturhistorie, borde/bænkesæt, en bålhytte og en anløbsbro til kanoer og kajakker.

Stedet, der indgår i netværk af stier, vil når Naturrummet realiseres kunne fungere som udgangspunkt for natur- og friluftsaktiviteter for cyklister, vandrere, kano- og kajakroere og en lang række andre målgrupper.

Varde Kommune og SE har sammen stillet i alt 290.000 kr. til rådighed for stedet. Det betyder, at der mangler omkring 300.000 kr., før projektet er fuldt finansieret.

Naturrummet ved det gamle stemmeværk er et samskabelsesprojekt udviklet i samarbejde mellem Varde Kommune og Ansager Byudvikling. Og den nye store donation får de helt store smil frem i Ansager.

”Succesrig og værdifuld samskabelse var umiddelbart det tankerne blev ledt hen på, da vi blev bekendt med, at Friluftsrådet havde bevilget 516.000 kr. til udvikling af naturrummet ved den gamle stemmeværksplads. Vi er i Ansager Byudvikling taknemmelig og meget glade for den velvillige og kompetente assistance, vi gang på gang bliver tildelt i samarbejdet med Varde Kommune. Det er i dette samarbejde vi gensidigt inspirerer hinanden, tydeliggør værdier og bliver hinandens forudsætninger”, siger Magnus Dahlmann, formand for Ansager Byudvikling.

Selvom projektet endnu mangler 300.000 kr. før alle pengene er i hus, så er udvalgsformand for Plan og Teknik i Varde Kommune optimistisk i forhold til projektets realisering.

”Der ligger selvfølgelig fortsat en opgave foran os, før vi er i mål. Men de frivillige i Ansager har virkelig blod på tanden, og der er så meget energi omkring det her initiativ, så jeg er sikker på, at de sidste penge kan fundraises. Jeg glæder mig samtidig over, at samarbejdet mellem privat og kommunal fungerer så godt. Samskabelse er fremtiden, og vi går forrest i Varde Kommune”, siger Preben Friis-Hauge (V).

Varde Kommune, pressemeddelelse

vist 1350 gange  
torsdag 4 apr 2019 - Ansager
Med en årgangs-badge kan du vise, at du har været på Stemmeværks­pladsen
mandag 16 jul 2018 - Ansager
Nu kan du på stemmeværkspladsen reservere et shelter på forhånd, så du er sikker på at have en plads til natten
mandag 25 jun 2018 - Ansager
Ca. 100 børn og voksne mødtes ved stemmeværkspladsen
søndag 20 maj 2018 - Ansager
Efter at have kløvet brænde til aftensmaden køler Sebastian og Tobias af i det svale åvand
lørdag 5 maj 2018 - Ansager
Stemmeværkspladsen var et af de første projekter under Ansager Byudvikling. Nu står det færdigt og klar til brug.
lørdag 5 maj 2018 - Ansager
Vær med i gruppen, som fremover holder øje med Stemmeværkspladsen
lørdag 5 maj 2018 - Ansager
Preben Friis-Hauge, formand for Plan og Teknik, talte ved Camp Stemmeværkets indvielse
fredag 4 maj 2018 - Ansager
Borgmester Erik Buhl indviede i dag Camp Stemmeværket sammen med en talrig skare
søndag 29 apr 2018 - Ansager
For at alle får glæde af pladsen, er det nødvendigt at rydde op efter sig
torsdag 26 apr 2018 - Ansager
Anlægsbroen til kanoer søsættes og stier gøres klar til indvielsen næste fredag
Annonce

nævnt i lokale medier

maj 2018
april 2018
oktober 2017
marts 2015