mandag 13 jan 2014 - Ansager
Snæbelfangst i Ansager Å
Snæbel eller helt på 60 cm fanget ved elektrofiskeriet i Ansager Å
Snæbel eller helt på 60 cm fanget ved elektrofiskeriet i Ansager Å Foto: Morten Rømer Holm
Ved elektrofiskeri i Ansager Å blev der fanget en flot snæbel på 60cm

Da der ikke var blevet fanget nok havørreder ved elektrofiskeriet i slutningen af november, havde Grindsted Sportsfiskerforening og Varde Sportsfiskerforening den 14. december valgt at elfiske Ansager Å for at få de sidste havørreder i hus.

Elfiskeriet var besværet af træer i åen, som var væltet under de sidste par storme. Men til trods for de mange væltede træer lykkedes det at elektrofiske fra efter handicappladserne i Ansager til sammenløbet af Ansager Å og Grindsted Å.

Gydende laks i Ansager by

Da der var observeret flere gydende laks på fredningsbæltet ved møllen, valgte man her at give fiskene fred og ro. Elfiskeriet startede derfor først fra efter handicappladserne, men så begyndte det ellers også at vælte op med laks.

Kortsnudet snæbel eller helt

Ved elektrofiskeriet observerede man også en fisk, som ved første øjekast minder om en helt. Da det, der adskiller en snæbel fra en helt er længden på snudestykket, må det siges at være utroligt svært at bedømme, hvorvidt der er tale om det ene eller andet - men lad os da bare kalde det for en kortsnudet snæbel.

Sidste år blev der også fanget en enkel snæbellignende fisk ved elfiskeriet i Grindsted Å.

Skuffende få havørreder

Ved afslutning på elektrofiskeriet kunne man konkludere, et skuffende resultat for havørrederne. I alt blev det kun til syv af slagsen, hvoraf den største var ca 65 cm og to havørreder, som desværre ikke kom i nettet.

Morten Rømer Holm, Grindsted Sportsfiskerforening

 

Det samlede resultat

På hele turen blev der observeret en del blandet yngel, mens der af større fisk cirka blev observeret følgende:

Ni havørreder
En kortsnudet snæbel eller helt
60 laks
30-40 regnbueørreder
2 ål
5 skrubber
1 abborre
15-20 bækørreder
En del stallinger i 15- 20 cm

vist 1163 gange