Da der ikke var blevet fanget nok havørreder ved elektrofiskeriet i slutningen af november, havde Grindsted Sportsfiskerforening og Varde Sportsfiskerforening den 14. december valgt at elfiske Ansager Å for at få de sidste havørreder i hus.
Elfiskeriet var besværet af træer i åen, som var væltet under de sidste par storme. Men til trods for de mange væltede træer lykkedes det at elektrofiske fra efter handicappladserne i Ansager til sammenløbet af Ansager Å og Grindsted Å.
Gydende laks i Ansager by
Da der var observeret flere gydende laks på fredningsbæltet ved møllen, valgte man her at give fiskene fred og ro. Elfiskeriet startede derfor først fra efter handicappladserne, men så begyndte det ellers også at vælte op med laks.
Kortsnudet snæbel eller helt
Ved elektrofiskeriet observerede man også en fisk, som ved første øjekast minder om en helt. Da det, der adskiller en snæbel fra en helt er længden på snudestykket, må det siges at være utroligt svært at bedømme, hvorvidt der er tale om det ene eller andet - men lad os da bare kalde det for en kortsnudet snæbel.
Sidste år blev der også fanget en enkel snæbellignende fisk ved elfiskeriet i Grindsted Å.
Skuffende få havørreder
Ved afslutning på elektrofiskeriet kunne man konkludere, et skuffende resultat for havørrederne. I alt blev det kun til syv af slagsen, hvoraf den største var ca 65 cm og to havørreder, som desværre ikke kom i nettet.
Morten Rømer Holm, Grindsted Sportsfiskerforening
Det samlede resultat
På hele turen blev der observeret en del blandet yngel, mens der af større fisk cirka blev observeret følgende:
Ni havørreder En kortsnudet snæbel eller helt 60 laks 30-40 regnbueørreder 2 ål 5 skrubber 1 abborre 15-20 bækørreder En del stallinger i 15- 20 cm
Udvalgte nyheder
- Den 25. kl. 12.23Mors dag - Støtteforeningen Naturligvis
Støtteforeningen Naturligvis sørger igen i år for mors dags buketten i samarbejde med Blume, og vi håber, at du endnu engang vil støtte os.
- Den 15. kl. 19.41Ulvejagt kan give bagslag for bekymrede landmænd
Ulvesikre hegn foreslås som effektiv beskyttelse mod rovdyr