Håndbold: Træningsturnering i Ebeltoft
Modelfoto
Modelfoto Foto: Karsten Madsen
Divisions damerne var til Fregat Cup i Ebeltoft i weekenden 8-10 september

Som sidste år havde vi tilmeldt os en stærk træningsturnering op imod turneringsstart. Vi satte barren højt og tilmeldt os A-rækken, som skulle bestå af 1. og 2. divisionshold. Sidste år blev vi nr. 4 og sidst i vores pulje.

I år har vi haft en betydelig bedre optakt uden svære skader og graviditeter. Derfor var forventningerne selvfølgelig også lidt større i år. Når vi samtidig har fået positivt tilgang af ny playmaker.

Lørdag formiddag lagde vi ud med Nøvling IF, som vi slog 23-19 uden på nogen måde at spille prangende, men hvor forsvaret henover kampen blev bedre og bedre.

2. puljekamp stod mod sjællandske Team Helsinge. Her fortsatte pigernes fremmarch i forsvaret – der begyndte at komme styr på alle kæder. Der begyndte også at komme bedre samspil, som er en nødvendighed for mål, men som resultatet antyder, var det helt igennem en forsvarskamp, som vi trækker os sejrrigt ud at med 14-13.

Søndag morgen klokken 8.00 skulle det afklares om vi blev 1 eller 2 i puljen.

AGF er ikke hvem som helst og fra dagen før havde vi set på, speciel deres højre side, det var etablerede spiller fra 1. division. Pigerne ville noget andet, der var præmier i udsigt. De fulgte taktikken til punkt og prikke. Man fik lukket fuldstændigt ned for højre side, så deres farligste skytte kun scorer 2 mål i hele kampen. Når man tillægger, at vores midterforsvar fuldstændig styrer stregspillet og er på parade for alle skud udefra, så bliver det svært, selv for AGF og vi vinder kampen sikkert 19-13.

Det skal hertil siges, at Camilla Tradsborg blev skadet i en lillefinger i kampen forinden og som nu viser sig at være brækket (3 uger i gips). Samtidig kunne Kelsi Svane ikke spiller før om eftermiddagen. Disse udfald fortæller meget om spillerne, som var tilbage på holdet. Der blev trukket store veksler på Frederikke Strandgaard, Sarah Buhl og Mathilde Strebel i bagkæden. De 2 i midterforsvaret Rikke Dahl og Lilian Hinsch, præsterede næsten over evne. Lilian spillede med stort overblik, og var her og der og alle vegne - både inde på stregen og uden ved 3-meteren med tacklinger.

Pludselig stod vi i finalen med maksimumpoint og sikker på præmier.

Lad det være skrevet, med det samme, vi tabte 14-16 til finale modstanderne IF Stjernen Odense (2. division), men ikke uden kamp. Der lægges en meget hård linje fra start, og det havde pigerne det rigtig godt med. Vi er foran hele 1. halvleg. Der sker noget meget mærkeligt i pausen, hvor flere af Stjernen spillerne konfronterer kampens unge dommere med, at de synes spillet er for hårdt, og at de synes der tillades for meget. Da vi starter 2. halvleg går der ikke mange minutter før udvisningerne hagler ned over os. 7 stk. 2 minutter, hvoraf Kelsi får 2 x 2 min, og dermed ser rødt, fordi hun havde 1 i forvejen. Selv i hendes 4 minutters udvisning vinder vi 1-0. Det tærer dog så meget på kræfterne, at pigerne ikke kan holde distancen hele kampen, og taber således med 2 mål.

Det skal ikke på nogen måde ødelægge en helt igennem god weekend, hvor der fra pigernes side blev spillet fremragende håndbold. Jeg har ikke nævnt alle i mit skriv fra turen, men alle, som var med på turen gjorte sig positiv bemærket, med godt spil. De 2 målmænd Tina Vedstesen og Marie Held gjorde deres til det flotte resultat, med mange gode aktioner undervejs. Vores fløjspillere Karoline Holt, Camilla Nielsen og Amalie Schultz, sidstnævnte med sin enorme hurtighed, bidrog her med mange flotte scoringer, 19 mål i alt.

Stregspillerne Hanne Kristensen og Rikke Dahl på hver deres måde. Rikke gjorde et stort arbejde i både forsvar og angreb.

Når man står sammen og arbejder hårdt, kommer resultaterne også.

Det var en meget flot præstation af pigerne, i en svær turnering, hvor barren var sat meget højt.