søndag 9 jul 2023 - Ansager
Udforsk naturen i Ansager
Blomstereng med vilde blomster i Skomagerens Have
Blomstereng med vilde blomster i Skomagerens Have Foto: Karsten Madsen
Ansager byder på naturstier, fugleliv, vilde blomster, og en chance for ro og fordybelse i Skomagerens Have

Ansager byder på en række stier og områder, hvor du kan tilbringe tid i naturens favn. Skomagerens Have, placeret på Åvænget, er en sådan perle, som fortjener at blive set nærmere på.

Indgangen til haven ligger ved de storslåede graner. En sti løber parallelt med jernbane­dæmningen og fører dig ind i et område fyldt med naturlige skønheder. Ved Kærbæk Bæk, omgivet af høje linde, hassel og birkekroner, finder du en bænk, hvor du kan sidde og nyde roen. Dette er en ideel mulighed for at fordybe sig i fuglesangen. Her kan du lytte til en bred vifte af fugle som gærdesmutte, solsort, munk, rødhals, bogfinke, gransanger, spætmejse, musvit, blåmejse, sortmejse, fuglekonge, bysvale, og ringdue.

Stien fortsætter over en strækning på 500 meter til et bord- og bænkesæt ud mod Åvænget. Her kan du hvile dine ben, mens du beundrer de vilde blomster, der lige nu domineres af honningurt, boghvede, almindelig katost, vild hør, solsikke, klinte, almindelig pileurt, tidsler, skræpper, skvalderkål og brombær.

Dertil er der også plantet farvegåseurt, blåkant, jernurt, alm. kællingetand og blåhat. Alle disse blomster har tiltrukket et væld af insekter, bier og sommerfugle, hvilket yderligere bidrager til biodiversiteten og skønheden af området.

Vi opfordrer alle til at udforske dette fantastiske sted og opleve naturen i fuldt flor. Måske kan du bruge en app på din mobil til at hjælpe dig med at identificere de forskellige fuglearter, du hører på din tur.

Ansager Byudvikling ønsker jer alle en berigende tur. Naturen venter på dig!

Ansager Byudvikling

vist 2012 gange