tirsdag 21 mar 2023 - Ansager
Nyt køkken til 4.500.000 kr
Køkken på Kvie Sø Efterskole ombygges, så eleverne kan inddrages i madlavningen
Køkken på Kvie Sø Efterskole ombygges, så eleverne kan inddrages i madlavningen Foto: PR
Stor donation til Kvie Sø Efterskole fra A.P. Møller Fonden

Kvie Sø Efterskole har været så privilegerede at modtage en stor donation på 4.500.000 kr. fra A.P. Møller Fonden til ombygning og indretning af skolens storkøkken, så elevinddragelse bliver en mulighed.

Kvie Sø Efterskole er beliggende i naturskønne omgivelser ved Ansager er for unge med særlige læringsforudsætninger, herunder læringsvanskeligheder, udviklingshæmning, Downs Syndrom, Autisme etc. Målet med skolen er udover at give unge med læringsvanskeligheder muligheden for at komme på efterskole samt ligeledes at give dem et løft ud i livet.

En vigtig del af livsduelighed er at kunne deltage i daglige gøremål som fx at lave mad samt være en del af et større fællesskab. Skolens bygninger er fra 1970érne, og køkkenet er ikke indrettet, så de hensyn der skal tages, for at vores elever kan være med, kan mødes.

Det har lige siden skolens start i 2019 været et stort ønske at kunne inddrage eleverne i køkkenets arbejde. Vi ved, at køkkenarbejde giver vores elever selvværd og selvtillid, fordi de kan være med til at snitte en salat eller bage noget brød, som andre sætter pris på, og som andre er afhængige af. At mærke følelsen af ”Det har jeg gjort” betyder ufatteligt meget for elevernes selvværd og styrker deres livsduelighed.

Det er derfor en stor glæde at A.P. Møller Fonden har valgt at støtte vores projekt.

Kvie Sø Efterskole

vist 1441 gange