lørdag 1 maj 2021 - Ansager
Debat: Opråb om asbestfare på Ansager Skole
Nedbrydningen på Ansager Skole begyndte med SFO bygningen "Den Blå Æske"
Nedbrydningen på Ansager Skole begyndte med SFO bygningen "Den Blå Æske" Foto: Karsten Madsen
Læserbrev af Marianne Ahlers, mor til tre elever på Ansager Skole

Der er en sjusket og farlig nedrivning i gang på Ansager Skole. Der er asbest, pcb og hel del tungmetaller i bygningerne, som rives ned midt inde i skolegården. Asbeststøv er kræftfremkaldende.

Med tre børn på skolen har jeg engageret mig i sagen, hvilket jeg også vil opfordre andre forældre til at gøre.

Entreprenøren Toft Nedbrydning har fået to strakspåbud fra Arbejdstilsynet og tilsyneladende ignoreret dem. Arbejdstilsynet vurderer, at asbesten har spredt sig til de omkringliggende arealer og overvejer bødestraf eller andre sanktioner til firmaet. Og vi har selv filmet, hvordan Toft Nedbrydning stik imod love og vejledninger skaber masser af støv med farlige asbestfibre ved voldsom nedrivning af eternitpladerne fra taget - blot få meter fra legende børn.

Man smider rundt med pladerne, og mange lander i skolegården. Både før og under nedrivning drysser gamle eternitpladers asbeststøv ned i tagisoleringen, der nu har blæst rundt i området i dagevis.

Det har taget lang tid at råbe politikerne op. Alligevel vil jeg gerne kvittere for lukning af skolegården og til sidst projektstoppet den 19. april. Skulle man finde en ny og dygtigere nedriver til at gøre arbejdet færdigt?

Selv har jeg taget mine børn ud af skolen siden den 13. april, og indtil nedrivningsfirmaet er væk. Så håber jeg bare, det ikke var for sent.

Entreprenøren udsætter elever, lærere og naboer for asbestfare. Men kun politikerne og forvaltningen kan beskytte børn og borgere. Jeg håber virkelig, at byrådspolitikerne vil sikre bedre tilsyn, når Brorsonskolen skal rives ned.

Marianne Ahlers

Læserbrevet har været bragt i JyskeVestkysten den 29. april 2021, hvor Toft Nedbrydning ikke ønskede at kommentere læserbrevet.

vist 692 gange