mandag 4 maj 2020 - Ansager
Opfordring til at tænde lys 4. maj
I år er der særlig grund til at markere 4. maj med lys i vinduerne, for det er 75 år siden, frihedsbudskabet lød og vi står igen i en krise, som rammer alle.
I år er der særlig grund til at markere 4. maj med lys i vinduerne, for det er 75 år siden, frihedsbudskabet lød og vi står igen i en krise, som rammer alle. Foto: Folkekirken
Ansager Kirke markerer 75-året for befrielsen ved at tænde lys og ringe med klokken kl. 20.00

I år er der særlig grund til at markere 4. maj med lys i vinduerne, for det er 75 år siden, frihedsbudskabet lød og igen står vi i en krise, som rammer alle.

- I dette øjeblik meddeles det, at Montgomery har oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark har overgivet sig.

Sådan lød meldingen i radioen den 4. maj 1945 om aftenen. Danmark var endelig fri af den tyske besættelse.

Som en spontan reaktion blev mørklægningsgardinerne flået ned og de lys, der ikke måtte lyse de sidste 5 år blev igen tændt i vindue efter vindue over hele landet.

Kirken opfordrer til igen at tænde lys. Mange opholder sig det meste af tiden hjemme. Lysene i vinduerne kan minde os om, at også vi må se frem til at kunne samles frit igen, efter coronatiden.

Man kalder nogle gange kirken for et ”erindringshus”, fordi den forbinder os med mennesker, der har levet og været samlet der før os. Så lad os knytte bånd til de før os, de der oplevede befrielsen 1945 ved at tænde lys i aften.

Karsten Madsen

På fællesantennen kanal 98 vises hele dagen billeder fra befrielsesdagene i Ansager.

Læs her om Ansager i befrielsesdagene: 4-5 maj 1945 i Ansager

vist 357 gange