onsdag 11 mar 2020 - Ansager
Søg tilskud til at skabe bedre adgang til naturen
Ansager Å
Ansager Å Foto: Karsten Madsen
Du kan nu søge om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til projekter, der skaber bedre adgang til naturen. Ansøgningsfrist den 15. maj 2020

Har du en god idé til et projekt, som kan skabe bedre adgang til naturen? Det kan enten være projekter, der giver adgang til områder, som i dag er utilgængelige for befolkningen, eller fysiske tiltag som gør det muligt for særlige målgrupper, eksempelvis mennesker med funktionsnedsættelser, at komme ud i naturen.

Der kan nu søges om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til projekter, der forbedrer adgang og tilgængelighed til naturen, med ansøgningsfrist den 15. maj 2020.

Friluftsrådet ønsker med de nye muligheder for tilskud at skabe bedre vilkår for friluftslivet, og her er adgang til naturen helt afgørende.

”Hvis befolkningen skal have et nært forhold til naturen og få lyst til at passe på den, så er det også helt afgørende, at vi kan komme ud i den og opleve alle de fantastiske ting, man kan derude. Desværre er adgangen til naturen langt fra noget, som vi kan tage for givet,” siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Tilskud til lokale initiativer Der kan søges om tilskud til lokale initiativer, som gennem fysiske tiltag til lands eller til vands skaber adgang og tilgængelighed i et naturområde, hvor der ikke i dag er det, eller skaber adgang og tilgængelighed for målgrupper, der ellers ville have svært ved at komme ud i det givne naturområde.

Ved etablering af nye naturområder er det vigtigt, at friluftsliv og adgang til naturen tænkes ind fra start, understreger Friluftsrådet. Derfor prioriteres det at støtte projekter, der fremmer adgangsforhold på svært tilgængelige eller nyudlagte naturarealer, som for eksempel jordfordelingsprojekter, udlagte vådområder og lignende.

Projektet skal være forankret i en civilsamfundsorganisation eller et partnerskab, hvor en civilsamfundsorganisation er ledende partner. Der er i alt afsat 4 millioner kroner. Der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 200.000 kroner.

Pressemeddelelse, Friluftsrådet

Læs mere her: Adgang til naturen

vist 1850 gange