tirsdag 11 feb 2020 - Danmark
Spejderbevægelsen hilser mere fri teltning velkommen
Danmark har mere end 70.000 spejdere der allerede bruger naturen. Nu vil Miljøminister Lea Wermeling forbedre mulighederne for at spejdere og alle andre naturelskere kan benytte de danske skove til overnatning og oplevelser
Danmark har mere end 70.000 spejdere der allerede bruger naturen. Nu vil Miljøminister Lea Wermeling forbedre mulighederne for at spejdere og alle andre naturelskere kan benytte de danske skove til overnatning og oplevelser Foto: PR-Foto Spejderne
Miljøminister Lea Wermelin har i dag meldt ud, at hun og regeringer åbner op for øget brug af 'fri teltning' ordningen i landets statsskove.

Det sker på baggrund af anbefalinger fra Spejderne, som derfor hilser ministerens initiativ varmt velkommen: - Utroligt positivt at regeringen og ministeren handler på det input vi fra spejderbevægelsen og det øvrige friluftsliv har givet, der er i den grad brug for at vi veksler den store politiske og samfundsmæssige opmærksomhed på naturen, til nærværende og konkrete naturoplevelser for den enkelte dansker.

Over 200.000 danskere bookede sidste år en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsens store lejrpladser. Det er en fordobling siden 2013. Miljøminister Lea Wermelin vil nu undersøge mulighederne for mere fri teltning i endnu flere af statens skove landet over. Det har miljøministeren i dag meldt ud på ministeriets hjemmeside. En udmelding spejderbevægelsen tager imod med kyshånd:

- Det er utroligt positivt at regeringen og ministeren handler på det input vi fra spejderbevægelsen og det øvrige friluftsliv har givet, der er i den grad brug for at vi veksler den store politiske og samfundsmæssige opmærksomhed på naturen, til nærværende og konkrete naturoplevelser for den enkelte dansker, og der er bedre og øget adgang til vores fælles natur helt essentiel, siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for SPEJDERNE, der repræsenter landets 70.000 spejdere.

I dag omfatter reglerne for fri teltning, det tætteste vi kommer på en dansk udgave af 'allemandsret', 200 statsskove hvor det er tilladt frit at overnatte, reglerne er dog begræset til kun at omfatte en overnatning og maks to telte sammen, som samtidig kun må være tre-personerstelte. Derfor bør antallet af fri teltnings skove også følges op med udvidede regler for brugen af samme lyder det fra spejderbevægelsen:

- Foruden flere skove hvor danskere frit kan overnatte er der også brug for, at kigge på reglerne for brugen af de tilgængelige skove. Jo mere vi er i naturen jo mere får vi også lyst til at passe på den, derfor bør det ikke være størrelsen på et telt der afgøre om en familie, en gruppe venner eller en spejdergruppe har lov og mulighed for at få en god naturoplevelse," uddyber Frej Elbæk Schjeldal.

Pressemeddelelse, Spejderne

vist 1639 gange