søndag 12 maj 2013 - Ansager
Familien Engelbrecht inviterede på kaffe
Mariehaven inden sæsonstart
Mariehaven inden sæsonstart Foto: Karsten Madsen
Mange benyttede invitationen til at blive opdateret på de mange projekter omkring Mariehaven

Rie og Helge Engelbrecht åbnede de nye porte til Mariahaven og bød de mange fremmødte fra byen velkommen.

Næsten udsolgt

Det går rigtig godt med salget af billetter. For første gang i Mariehavens historie, er der om kort tid udsolgt til samtlige sommerkoncerter. Samtidig er der for første gang udsigt til et fornuftigt overskud.

Fast åbningstid

Af nye tiltag, vil der i år være en fast åbningstid i Mariehaven fra torsdag til søndag kl. 13-17.

Nogle søndage, fortalte Helge, har der været 100 biler med besøgende, som "lige" ville se lidt på stedet. Busser er også dukket uventet op.

I forsøg på at være bedre forberedt, er der fremover en fast åbningstid og det vil koste 50 kr at komme ind.

Den "ulovlige" bro

Nu på onsdag kommer naturklagenævnet på besigtigelse i Mariehaven for at se på og træffe en afgørelse i sagen om brobyggeriet ned til åen.

Helge, var meget fortrøstningsfuld. Der findes nok en løsning, også selvom afgørelsen skulle gå ham imod.

Som det ses på billederne, var alle efter kaffen nede ved åen for at besigtige kajanlægget. Der blev peget og argumenteret: - Hvorfor må man i andre byer støbe trapper og andet helt ud i åen, når vi ikke engang må hamre en træpæl i her?

Mariehaven og Ansager

Mariehaven er inddraget i den store byudviklingsplan for Ansager. Der kommer en dag, hvor der skal et "generationsskifte" til i Mariehaven.

Planen er at Ansager på en og anden måde skal engagere sig endnu mere i haven, end den allerede gør med de mange frivillige hjælpere.

Det vil være til gavn for både byen og haven. Ansager kan udvikle sig omkring musikken som tema, og Mariehaven vil langt nemmere kunne få tilskud fra fonde til den videre udvikling, hvis byen er medejer.

Udviklingsplanerne er udsprunget af et tidligere møde i Mariehaven mellem Helge Engelbrecht og borgmester Gylling Haahr fra Varde Kommune.

Bro over åen

Helge har en drøm om, at forbinde haven med arealerne på den anden side af åen. Der skal en bro over åen og oprettes en ny indgang på det nye areal.

Portrætter i toiletgangen

Ove Nørager er blevet færdig med endnu flere portrætter af de optrædende i Mariehaven. Alle var velkomne på både dame og herretoiletterne for at se udsmykningen.

Byens gave

Den nye flotte jernlåge ind til Mariehaven er købt for de penge, der blev samlet ind i Ansager i forbindelse med indvielsen af haven.

vist 940 gange