fredag 3 maj 2019 - Ansager
Debat: Genbrugsplads i Ansager? Et muligt fodskud
Debatindlæg af Jesper Olsen, Starupvej 14, Ansager

Nu skal vi i Ansager passe på, at vi ikke placerer et haglgevær for vores fødder og trykker på aftrækkeren. Det ville det efter min mening være, at arbejde på at få en genbrugsplads til byen.

Jeg ved ikke, hvad en genbrugsplads koster i drift. Men hvis vi antager at prisen ikke er under 1 million kroner årligt, så koster det over 700 kroner pr. borger om året at få genindført en genbrugsplads. Det vi betaler de 700 kroner for, er faktisk blot muligheden for at komme af med lidt større affald. Har vi virkelig så stort et behov for at komme af med stort affald, at det er så stor en udgift værd? Man kan alligevel køre mange gange til Vrenderup eller Ølgod for 700 kroner.

Hvad mister vi til gengæld

Uanset hvad man mener om skattesystemet så ændrer det ikke på, at de penge der skal bruges på en genbrugsplads skal tages et andet sted fra. Hvor ser man de penge hentet? Det vil jeg i hvert fald gerne høre lidt mere om.

Som man sikkert har opdaget, så hænger pengene ikke ligefrem på træerne i Varde kommune, og man bør som mindre by i kommunen virkelig overveje hvor man ønsker at sætte ind. Vi har i Ansager allerede mulighed for at komme af med en del af affaldet, om end vi må køre lidt længere for at komme af med det store.

Hvad siger vi nej tak til hvis vi får en genbrugsplads? Er det moderniseringer på skolen? Nye broer over åen? Det er utopi at tro at vi kan få en genbrugsplads, uden at vi må give køb på noget andet.

Storskraldsordning

Når nu vi allerede har en miljøstation, så skulle vi i virkeligheden hellere bruge energien på at hjælpe hinanden med at bruge den rigtigt. Måske skulle vi undersøge muligheden for at komme af med storskrald. Det kan være kommunen er lydhør overfor sådan nogle forslag.

Jeg frygter at ønsket om en genbrugsplads i Ansager ender lidt ligesom ”toiletsagen” i Oksbøl. Og vi tror vel ikke, at de andre byer i kommunen vil lade sig nøjes med miljøstationer hvis Ansager får en genbrugsplads?

Jeg synes vi skal bede Varde kommunen om at oplyse om prisen for drift af en genbrugsplads i Ansager. Samtidig skal vi gå i dialog med kommunen omkring hvilke mulige løsninger der er. Evt. som nævnt en storskraldsordning.

Selvfølgelig ville en genbrugsplads være en god ting at have i byen. Men jeg synes der er andre ting vi bør kæmpe hårdere for.

Jesper Olsen, Starupvej 14

Se det oprindelige: borgerforslag

vist 501 gange