fredag 3 maj 2019 - Ansager
Borgerforslag: Genskabelse af Ansager genbrugsplads
Billedet er taget om eftermiddagen, søndag den 28. april 2019.
Billedet er taget om eftermiddagen, søndag den 28. april 2019. Foto: Yrsa Jaeger
Yrsa Söth Jaeger har oprettet dette borgerforslag og håber på støtte fra mindst 1.141 borgere

Jeg har idag, onsdag den 1. maj 2019, indsendt et borgerforslag til Varde Kommune og skulle nu gerne finde 1.141 borgere, som er enig med mig, så Byrådet kan tvinges til at kigge på det.

Forslaget lyder sådan her:

Ansager har siden 1. januar 2013 været uden ”rigtig” genbrugsplads med rummelige containere og venlig bemanding, og det har lige siden heller ikke længere været muligt at komme af med større genstand til genbrug.

Det er desværre også blevet meget almindeligt, at der i løbet af weekenden er mere end fyldt op ved som minimum ”Småt brændbart” og ofte også enkelte af de andre små beholdere – og det er desværre blevet lige så normalt, at mange så bare sætter deres affald ved siden af.

Kommer man således til de små og overfyldte beholdere (og ikke bare vil smide det ved siden af), så kan man vælge at tage det hele med hjem igen, eller at tage den lange tur til Ølgod, Vrenderup eller Varde. Denne lange køretur er under alle omstændigheder nødvendigt, hvis man har ting, som er bare en smule større end at de passer ind i de små åbninger i de nuværende affaldsbeholdere.

Borgerne i Ansager ”og opland” betaler det samme i skat som alle andre i kommunen, og det er derfor helt urimeligt, at det koster så meget mere i både tid og brændstof for at komme af med sit affald på forsvarlig vis. Og da alle lokale borgere derfor tvinges til køreture på ca. 20 minutter hver vej, så skaber det desuden en unødig forøgelse af ”miljø-svineri” i form af øget udledning af CO2.

Ved at få ”den gamle genbrugsplads” tilbage, så vil der også blive (gen)skabt nogle arbejdspladser, som ville kunne bruges til f.eks. arbejdsprøvning og praktik. Og så ville det være rigtig smart, hvis man kunne komme ind med sms-kode ”på skæve tider” på samme vis som i Ølgod."

Du kan stemme på forslaget her: Genskabelse af Ansager genbrugsplads

Yrsa Söth Jaeger

vist 1035 gange