onsdag 24 apr 2019 - Tistrup
Kunstnernes Sommerudstilling 2019
Censurering ved Kunstnernes Sommerudstilling
Censurering ved Kunstnernes Sommerudstilling Foto: PR
Åbningstaler ved årets "Kunstnernes Sommerudstilling" i Tistrup er kendt fra TV

Åbningstaleren til årets KS er fundet, og vi har den store fornøjelse at kunne fortælle, at det er Trine Ross. Hun er kunstanmelder og skribent ved Politiken, foredragsholder, forfatter og (kunst)debattør, og så er hun desuden kendt som holdkaptajn i det populære TV-program ‘Kunstquiz‘.

Vi er mange, der er fans af Trine Ross på grund af hendes store viden og engagement i samtidskunst og ikke mindst på grund af hendes friske og sødmefulde fremtoning og humørfyldte formidling.

Åbningstalen holdes i forbindelse med ferniseringen lørdag d. 15. juni kl. 14. Vi er meget glade for, at Trine sagde ja til vores henvendelse - KS 19 kunne ikke have fået nogen bedre åbningstaler.

Janus – Vestjyllands Kunstmuseum

Fakta

KS i Janus Bygningen har siden 1973 hørt til de væsentligste censurerede udstillinger i Danmark og har givet debut til mange markante og anerkendte kunstnere fra hele Skandinavien, Tyskland og England. Udstillingen plejer at byde på en mangfoldighed af kunstneriske udtryksformer som maleri, skulptur, grafik, keramik, tekstilkunst, installationer, video m.m.

Vurdering: Censorerne er anerkendte kunstnere, som vælges af tidligere deltagere på KS. Værkerne vurderes i år af kunstnerne Anneline Schjødt Pedersen, Kaspar Oppen Samuelsen, Lars Tygesen, Mariane Lyngsø og Susanne Schmidt-Nielsen.

Man kan stadig nå at tilmelde sig årets KS - tilmeldingen kan ske til og med fredag d. 3. maj.

Udstillingsperioden er fra d. 15. juni til d. 11. august.

Janus – Vestjyllands Kunstmuseum, Lærkevej 25, 6862 Tistrup

vist 358 gange