torsdag 28 mar 2019 - Ansager
Formandsberetning: Gymnastikafdelingen 2019
Gymnastikopvisning 2019
Gymnastikopvisning 2019 Foto: Karsten Madsen
Marianne Morsing Hansen om årets gang og nye tiltag i Gymnastikafdelingen

Gymnastikåret 2018/2019 tog sin start med et nyt tiltag, nemlig Sommer Rytme for børn i 3-5. kl. Det blev et rigtig fint hold med 12 gymnaster, som lavede opvisning til sommerfesten på Ansager stadion i 30 graders varme. Der var dog en del utilfredshed blandt publikum, nemlig fra de børn som ikke gik i 3-5. klasse. De ville også gå til Sommer Rytme. Det tog vi med i vores evaluering - og det vender jeg tilbage til.

Puls og Power

Efter velfortjent sommerferie, startede vi sæsonen op igen i uge 38. Vi har i denne sæson haft nye tiltag i form af et rent spring hold for 3. kl. og opefter og det har været en stor succes. Puls og Power ved Sanne Ø. Kristensen er et nyt tiltag og det har ligeledes været en stor succes med fuldt hold. Tumletimen, som er vores forældrebarn-hold er genopstået, efter at have lagt i dvale i to sæsoner. Så alt i alt, er vi alle godt tilfredse med den vifte af hold vi har kunnet tilbyde i år.

Traditionen tro deltog ca. 20 børn til børnedag i Ølgod, et arrangement hvor børnene både laver rytme, spring og er en tur i Svømmehallen. I år kunne det enkelte barn tage en ven med der ikke gik til gymnastik. Det var der flere der benyttede sig af og på den måde, blev flere børn inspireret til at gå til gymnastik.

Springnat

I februar blev der afholdt Springnat på Ansager skole. Det er et arrangement som gymnasterne på Ultra Mix (1+2 kl.) og Spring Mix (3kl. og opefter) er vilde med, så det var også en stor succes, hvor 33 børn deltog.

Opvisning

I marts havde vi 4 hold til område opvisning i Ølgod-Hallerne og i lørdags var vi så klar til den helt store lokale gymnastikfest her i Skovlund-Ansager Hallen. Der var 373 betalende gæster til opvisningen og vi entrerede med 8 lokale hold og et skolehold, hvor også 7.kl udover 8. og 9. klasse var med i år. Derudover havde vi besøg af DGI ynglinge og DGI JTH Ølgod - begge hold har vi flere lokale gymnaster på. Vi har ift. opvisningerne talt meget om i udvalget, at det er imponerende, hvilken udvikling gymnasterne har gennemgået i løbet af sæsonen. Vi har nogle forholdsvis små rytme hold med ca. 7-8 gymnaster på hver, og på trods af det, så er træneren meget kreative og ved brug at vimpler, bolde og pladsering på gulvet, så er det gymnastikken der tager opmærksomheden og ikke det, at holdet ikke syner så meget, som et større hold ville gøre.

Fællesskab på tværs af alder

Det er imponerende hvad gymnastikken kan, særligt ift. fællesskabet og så det, at gymnastik er uafhængig af alder og niveau.

Det er et imponerende arbejde som træneren i fællesskab har begået også denne sæson. Det kræver ildsjæle. Det kræver frivillighed – og det kan vi være stolte af, at Ansager som samfund kan løfte. Det skal vi derfor for alt i verden styrke, sætte pris på og værne om. Det er særdeles værdifuldt hvad frivilligheden kan i AIF.

Ift. Gymnastikudvalget har vi i dag sagt farvel til Irene Østerby og Anita Lauridsen - tusind tak for jeres indsats i gymnastikudvalget. Samtidigt vil jeg gerne byde velkommen til Louise Kruse Eskesen og Kristina Mortensen, som i aften er blevet valgt til de næste 2 år i gymnastikudvalget. Julie Gaarde er valgt som suppleant.

Sommer Rytme

Som indledningsvist lovet, vil jeg slutteligt runde af med vores helt dugfriske tiltag – Sommer Gymnastik, eller Sommer Rytme 2019, hvor vi i år entrere med 3 hold, således er der ro på bagsmækken, når der er opvisning til byfesten i maj. Det betyder i praksis at børn fra 0.kl. og opefter har mulighed til at gå til Sommer Gymnastik. Rikke Jensen har netop startet holdene op i aften inde i Multihallen og på den måde, er vi allerede godt i gang med den nye sæson.

Endnu engang tusind tak for indsatsen til både vores trænere og gymnastikudvalget, jeres indsats gør en enestående forskel.

– tak for ordet!

Marianne Morsing Hansen, formand

vist 428 gange