onsdag 7 mar 2018 - Tistrup
Janus: Vibrerende, smukt og faretruende
Fra udstillingen Silence & Echo der åbner i Janus den 17. marts. Bodil Brems: Papaver variabilis 161
Fra udstillingen Silence & Echo der åbner i Janus den 17. marts. Bodil Brems: Papaver variabilis 161 Foto: PR
Lørdag den 17. marts åbner to nye særudstillinger på Janus – Vestjyllands Kunstmuseum

Begge udstillinger indbyder til æstetisk nydelse og poetisk eftertanke. På hver deres måde behandler kunstnerne bag udstillingerne "Synsindtryk" og "Silence & Echo" sanse- og følelsesmæssige oplevelser, der aktiverer erindringer, minder og erfaringer.

Udstillingerne åbnes den 17. marts af formand for Kultur og Fritid i Varde Kommune Mads Sørensen.

Silence & Echo

En ny gruppe af kunstnere fra Norden, udstiller i Danmark for første gang. Med udstillingen Silence & Echo lader 6 nordiske kunstnere det stemmeløse komme til udfoldelse og bringer stille men store emner i tale.

Udstillingen er undersøgende og udfoldende med fokus på de ofte oversete sider af livet. Kunstnerne gør op med nogle af de følelser og fænomener, sorg og tab, der ofte undertrykkes i den dominerende tidsånd, hvor et fokus på nytte og vækst dominerer.

Kunstnerne bag udstillingen er Anne Maria Udsen fra Danmark og Sverige, Bodil Brems fra Danmark, Bianca Maria Barmen og Yvonne Thörnqvist fra Sverige, Maia Birkeland fra Norge og Maria Wolfram fra Finland.

Synsindtryk

Elisabeth Bergsøe (f. 1953) er en helt særlig repræsentant for den konkrete kunst. Hendes udtryk baserer sig på sanselige synsoplevelser, som via kunstnerisk bearbejdning kommer til at fortælle om livets store spørgsmål. Udstillingen "Synsindtryk" viser pasteller og malerier fra de senere år.

Inspirationen kommer bl.a. af aftenhimlens skyfri kolde blå rum. Der, hvor lyset går fra den ene blå nuance til den helt mørke blå. Dødens ”drømmeløse søvn”, mørkegrå lige før den er sort, som den er det under jorden uden for billedet.

Fernisering 17. marts kl. 14

Åbningstale ved Formand for Kultur og Fritid i Varde Kommune Mads Sørensen. Kunstnervandring med præsentationer af udstillinger og udvalgte værker

Museets åbningstid: tirsdag-søndag, kl. 13-16

Uddrag af pressemeddelelse

vist 294 gange