søndag 3 sep 2017 - Ansager
Børneoptog med tovtrækning i Vikingelejren

Skolerne og børnene er også blevet en del af Mariefestivalen

200 glade skolebørn i alle aldre i et kæmpekor på Torvescenen med smukke ballader og glade sange i et tæt proppet telt. Optog ned ad Søndergade, i skarp konkurrence med traktoren og den 5 furede vendeplov.

Optoget blev ført an af to energiske trommespillende musiklærere, forældre, små søskende og andet godtfolk. Med masser af skøre hatte, musikinstrumenter og masser af rytme.

Tilbage til vikingetiden i Vikingelejren, hvor man stod klar til at modtage disse moderne unger med sanglege, tovtrækning og masser af andre aktiviteter. Det var et festligt og surrealistisk skue over engen ved Langhuset. Fåreskindshatte og vævede hørkofter i skøn forening med hatte af colaflasker, narrehuer og små fikse damehatte.

Efter sidste års prøve på samarbejde mellem egnens to skoler, Ansager Skole og Skovlund Friskole om et indslag i festivalen kan vi konstatere, at skolerne også er blevet en del af Mariefestivalen.

I den benhårde og iderige styregruppe sidder Sonya Christie fra Ansager Skole samt Anne-Lis Brodersen fra Skovlund Friskole, bistået af Deres Udsendte, Martha Voss. Og jeg kan konstatere, at her er sprunget kreative og musikalske gnister.

Vi har været langt omkring i idearbejdet. Det kræver styring og koordinering at samle to kor med 70-90 børn, som har øvet hver for sig, til ét stort fælles kor. Det viser, hvad musik kan udrette, når det bliver samlingspunktet. Og vi er selvfølgelig klar igen næste år.

Martha Voss

vist 1436 gange