torsdag 6 jul 2017 - Ansager
Klovnepædagog i dagplejen
Pædagogisk Klovn besøger dagplejen i Ansager
Pædagogisk Klovn besøger dagplejen i Ansager Foto: Karsten Madsen
I dag fik dagplejerne i Ansager besøg af en vaskeægte Klovn!

I værestedet sidder alle dagplejebørn spændte og venter på besøg. De har snakket om, at de får besøg af en klovn. Hvad de ikke ved er, at de i dag får besøg af Ansagers første uddannede pædagogiske klovn, nemlig klovnen Gubsi.

Ventetiden føles lang, så tiden udfyldes med en fællessang. Ude på gangen venter Ditte Jensen, som netop er blevet færdiguddannet pædagogisk klovn i juni 2017.

Da børnene er mussestille banker det på døren, - Ej se hvem kommer der. Klovnen nærmer sig rundkredsen, hvor alle børnene venter på, hvad der kommer til at ske.

Gubsi hilser på med hendes glade lyde, glade bevægelser og udstråling gennem mimik og kropsprog.

Frem fra hendes kæmpe kuffert har hun fundet et blåt rør. Fra røret kommer der boblende lyde, høje lyde, og mystisk snak. Børnene lytter intenst, og bliver meget nysgerrig på klovnen.

Legende og finurlig skaber Gubsi alias Ditte Jensen kontakt til børnene gennem sansestimulerende lyde, farver og kropssprog. Der er mange ting i kufferten, både silketørklæder, bolde, skøre briller, og dejlige musik instrumenter.

Gubsi giver sig god tid til at komme omkring de enkelte børn og formår også at holde sig på afstand. Selv de børn, som i starten tog lidt afstand for de ukendte, opsøger nu kontakt med Gubsi.

Efter en time pakker Gubsi stille sin kuffert og tager afsked men sine nye små venner.

- Vi havde en rigtig go' oplevelse, hvor klovnen Gubsi virkelig fangede vores små børn i dagplejen med lyde, sanser, mimik og meget mere på en stille og rolig måde, fortæller dagplejer Lene Rotvig Uldbæk efter mødet med Gubsi.

Karsten Madsen

Fakta

Besøget af Gubsi er et resultat af musik- og kreativitetspuljen, som Ansager og omegn har fået tildelt af Varde Kommune.

vist 1033 gange