mandag 19 jun 2017 - Ansager
Grupper på tværs af alder i Ansager skole
Skoleleder Lars Offersen og viseskoleleder, Anja Hessellund præsenterede skolens nye organisering og svarede på spørgsmål fra forældrene.
Skoleleder Lars Offersen og viseskoleleder, Anja Hessellund præsenterede skolens nye organisering og svarede på spørgsmål fra forældrene. Foto: Karsten Madsen
Ansager skole ændrer på sin opbygning. Eleverne skal arbejde mere på tværs af klasserne

Torsdag eftermiddag havde skolen indkaldt forældre og andre interesserede til et orienterings­møde om den nye organisations­opbygning. Skoleleder Lars Offersen og viseskoleleder, Anja Hessellund stod for præsenta­tionen.

- Den debat, der har været om skolestrukturen har fået os til at tænke over fremtiden, og hvad vi kan gøre bedre, forklarer skoleleder Lars Offersen om baggrunden til ændringerne:

- En god skole kan trække flere til at bo i byen. Det vil skolen gerne bidrage med.

Eleverne beholder deres klasser som hidtil med faste lærere, men derudover er hver elev også med i en primærgruppe på tværs af klassetrin.

Tre faser med primærgrupper

Fremover bliver der tre faser på skolen: Indskolingen (1-3 klasse), mellemtrinnet (4-6 klasse) og overbygningen (7-9 klassse). I hver af disse tre faser dannes flere primærgrupper på 17-22 elever. Eleverne placeres i sin primærgruppe ud fra en individuel vurdering og ønsket om at få gruppen til at fungere optimalt med en alsidig sammensætning. Der er både lærere og pædagoger tilknyttet alle grupperne, og de deltager på lige fod med hver deres kompetencer.

0-klasserne holdes udenfor. For dem er skolestarten udfordring nok.

I primærgruppen er eleven 5 timer om ugen. Her afholdes lektielæsning og der arbejdes med motion, bevægelse og social udvikling. Erfaringen viser, at eleverne ved at være i primærgrupperne får større omsorg for hinanden og lærer at skabe nye relationer. Mobning er stort set ukendt med denne opbygning.

Projekter

Skolen skal arbejde meget mere projektorienteret, så der henover året er 4 projektforløb. Disse vil være tværfaglige. Som udgangspunkt vil de tage sit udspring i klassen og så måske samarbejde med de øvrige klasser i fasen.

Opbakning til den nye organisation

- En ny organisation kan kun gennemføres med lærernes og pædagogernes fulde opbakning, og den er der 100%, understregede Anja Hessellund og Lars Offersen, efter de havde fremlagt planen.

Målet med den nye organisation er, at skabe en god skole, hvor samarbejde på tværs skaber trivsel med glade og tilfredse elever, som er grundlaget for læring.

Ansager er den første skole i Varde kommune, som indfører denne opbygning.

Karsten Madsen

Se hele præsentationen: Ansager skole næste skoleår

vist 780 gange