onsdag 5 okt 2016 - Tistrup
Vestjyllandsudstillingen 2016
Maleri af Per J. K. Pedersen, som er med på Vestjyllandsudstillingen 2016 i Janus Bygningen
Maleri af Per J. K. Pedersen, som er med på Vestjyllandsudstillingen 2016 i Janus Bygningen
Når Vestjyllandsudstillingen åbner dørene til sin 37. ophængning lørdag den 15. oktober i Janus Bygningen er der er tale om både tradition og fornyelse

Tradition og fornyelse

Det er altid en festlig begivenhed i det vestjyske kunstliv, når Vestjyllandsudstillingen slår dørene op til årets udstilling. Siden 1979 har den regionale kunstnersammenslutning markeret sig som et væsentligt indslag med sit velkendte mangfoldige udtryk. Her har publikum kunnet følge med i, hvad medlemmerne har arbejdet med i årenes løb, og der har i tidens løb været inviteret mange markante gæsteudstillere.

Årets udstilling varer fra 15. oktober til 20. november.

Nye medlemmer og gæster

Vestjyllandsudstillingen 2016 er sammenslutningens 37. ophængning, men det er ikke alderen, der trykker foretagendet. Udstillingen arbejder løbende med sin egen fornyelse, således ikke mindst i år. Siden sidste år er der optaget to nye medlemmer, Eva Merz og Anna Sørensen, som begge udstiller. Desuden er følgende inviteret med som gæsteudstillere: Anna Bak, Lars Heiberg, Sophie Hjerl, Jens og Morten, Maja Moesgaard, Anne Marie Odell og Nina Wengel. Publikum kan forvente en udstilling, der omfatter maleri, grafik, tegning skulptur, installation, keramik og tekstilkunst. Alle gæsteudstillerne er unge kunstnere med et frisk bud på, hvad der rører sig i dagens kunst.

Ud over de to nye medlemmer byder udstillingen på et gensyn med følgende: Anne Riis Bovbjerg, Anette Bendixen, Bibi Hansen, Jørn Houborg, Steen Kjær Jacobsen, Kirsten W. Johannsen, Ole Holm Larsen, Søren Morns, Per J. K. Pedersen, Bjarke Regn Svendsen, Jan Torstenson og Ingrid Kathrine Villesen.

Festlig fernisering med tale, prisuddeling og musik

Der er fernisering på Vestjyllandsudstillingen lørdag d. 15. oktober kl. 15. Åbningstale ved digteren Erik Trigger Olesen. Uddeling af Leo Kjærgaard Prisen 2016 ved Elisabeth K. Grahl-Madsen. Musik ved Janus Duoen.

Børneformidling

Man kan roligt tage sine børn med på udstillingsbesøg. Der vil være opgaver og et helt område helliget børn, bl.a. med det nye sansehus.

Rundvisning

Søndag den 30. oktober kl. 14 ved Bibi Hansen.

Læs mere om udstillingen: vestjyllandsudstillingen.dk

vist 562 gange