torsdag 8 sep 2016 - Varde
LAG: MUMS og Tambours Have får tilskud
9 ud af 12 projekter fik tilskud på ialt 1,3 mio kr. i årets sidste uddelingsrunde

Projekterne spænder bredt lige fra små iværksætterprojekter, over større udviklingsprojekter i etablerede virksomheder, til almennyttige projekter, der gør gavn i lokalsamfundene. Formand, Arne Haahr Hansen udtaler i den forbindelse:

- Det er glædeligt, at projekterne er så forskellige, da det viser noget om, hvor bredt LAG midlerne favner – vi ønsker både at støtte de lidt større udviklingstiltag, samtidig med, at der også skal være plads til de mindre iværksættere og foreningsprojekterne, der skaber aktiviteter for de borgere, der bor i vores mindre lokalsamfund.

De 9 projekter skal nu videre til Erhvervsstyrelsen, hvor det endelige tilsagn om tilskud udarbejdes.

Projekterne som får tilskud:

  • Projektet ”Udsigtstårn og observatorium” modtager 82.000 kr. Bag projektet står Vibæk Galleri og Kursuscenter, der er placeret i naturskønne omgivelser tæt ved Alslev. Projektet er en del af en udvidelse af det igangværende galleri og kursuscenter.
  • Christel Seyfarth Art Knits på Fanø modtager 121.000 kr. til et internationalt udviklingsprojekt, hvor der i samarbejde med partnere i Norge og Island, bl.a. skal udvikles nye innovative oplevelsesmiljøer omkring de tre steders strikkefestivaler. 
  • Restaurant Ambassaden på Fanø modtager 226.000 kr. til ombygning af restaurantens køkken, så der i fremtiden kan skabes et læringsmiljø, hvor der bliver plads til, at restauranten også kan uddanne kokkeelever.
  • Ligeledes modtager Kellers Badehotel, der er placeret i Fanø Bad, 79.000 kr. til at opgradere deres køle- og frysekapacitet, så de i højere grad for mulighed for at optimere arbejdsgangene samt øge restaurant- og cateringdelen.
  • Varde Kommune og Støtteforeningen Tambours Haves Venner, arbejder i øjeblikket på at udvide oplevelserne i Tambours Have, bl.a. med opførelsen af et nyt orangeri. Hertil modtager de et tilskud på 250.000 kr.
  • Fanø Bigård modtager et tilskud på 59.000 kr. til bygning af en ny hal, der skal bruges i forbindelse med bigårdens besøgsaktiviteter.
  • MUMS kager i Skovlund modtager 176.000 kr. til udvidelse af lokaler og produktionsapparat, således at virksomheden kan følge med den øgede efterspørgsel på deres produkter.
  • Iværksætterne bag GoVarde.dk modtager 75.000 kr. til at udvide deres aktiviteter i forhold til formidling af nyheder i Varde kommune samt kursustilbud inden for markedsføring og synlighed.
  • Sidst men ikke mindst modtager den nye forening ”Vinterbaderne på Fanø” 223.000 kr. til etablering af en saunahytte, der kan benyttes i forbindelse med vinterbadning fra den gamle søfartsbro i Nordby.

Karsten Madsen

 

Næste ansøgningsrunde

På bestyrelsesmødet fastlagde bestyrelsen ansøgningsrunderne for 2017. Det betyder, at næste ansøgningsfrist er fastsat til den 17. januar. Forud for denne frist, afholdes der workshop for nye ansøgere, hvor ansøgningsmateriale og procedurer gennemgås. Disse workshops finder sted allerede den 22. og 23. november i henholdsvis Varde og på Fanø. Formålet med, at afholde disse workshops så tidligt, er at sikre, at ansøgerne kan nå at leve op til de krav, der stilles til LAG ansøgninger.

- Kravene til ansøgere er desværre blevet strammet en del på det sidste, og det bevirker, at ansøgere skal i gang i god tid, for at kunne overholde reglerne, udtaler Arne Haahr Hansen, og giver et eksempel på stramningerne:

- f.eks. skal anlægsprojekter, med en anlægssum på mere end 300.000 kr. overholde reglerne i tilbudsloven, hvilket betyder, at der skal udsendes skriftlige opfordringsskrivelser til tilbudsgivere. Derfor opfordrer han også til, at potentielle ansøgere tager kontakt til foreningens koordinatorer på et tidligt tidspunkt, så de kan hjælpe med vejledning i forbindelse med ansøgningen.

vist 978 gange