fredag 5 aug 2016 - Ansager
Jord fra Esbjerg havn til skydebanen
Maskinerne har genoptaget arbejdet med at etablere volde omkring skydebanen
Maskinerne har genoptaget arbejdet med at etablere volde omkring skydebanen Foto: Karsten Madsen
Hver dag ankommer 2-3000 tons jord og de fleste støj- og sikkerheds­volde bliver etableret i løbet af efteråret

Efter en længere periode, hvor der har været stilstand i etableringen af støj- og sikkerhedsvoldene ved flugtskydningsbanen og ny riffelbane, er der endelig kommet gang arbejdet igen.

RGS90 A/S, som er vores entreprenør der står for etableringen af støj- og sikkerhedsvoldene, har fået opgaven at udvide havnen i Esbjerg og det er derfra, vi i løbet af efteråret vil få tilført materiale til voldanlægget.

Kører man ad Sønderbro de kommende uger, vil man sikkert opleve at møde nogen af de mange tunge lastvogne, der fragter sand, stabiliseret sediment og jord til støjvoldene. Efter planen er det ca. 2-3000 tons materialer om dagen, der de kommende uger vil blive tilført. Vi håber at vejret arter sig så hovedparten af voldene kan etableret i løbet af det kommende efterår og forhåbentlig færdiggøres i løbet af 2017.

Tirsdag den 23 august kl. 19.00 er alle interesserede borgere og naboer velkomne til at komme og besigtige byggeriet af voldene og vore nye riffelskyttehus. Bestyrelsen glæder sig til at vise frem og fortælle om projektet.

Torben Svingholm, Ansager & Omegns Jagtforening

Lidt fakta:

I 2015 fik vi tilført 49.000 tons jord og det er vores vurdering at det udgør ca. 25 % af den mængde, der skal til for færdiggøre støj- og sikkerhedsvoldene.

Lastvognene medbringer hver ca. 40 tons jord.

Dette oversigtskort viser hvordan voldene (med orange) placeres på grunden. Bagerste volde er 12 meter høje og forreste støjvolde vil være mellem 7 og 10 meter.

Vejret spiller også ind på etableringer, bliver det for vådt i efteråret kan de tunge gravemaskiner ikke køre på voldene.

vist 1110 gange