mandag 20 jun 2016 - Ansager
Efter 12.000 lerduer er vinderne fundet
Stemningsbilleder fra flugtskydningsfinalerne på Ansager skydebane
Stemningsbilleder fra flugtskydningsfinalerne på Ansager skydebane Foto: Karsten Madsen
Lørdag den 18. juni blev finalerne i RAH flugtskydning afviklet på skydebanen i Ansager

Vejret var perfekt til stævnet og det strømmede til med skytter og tilskuer allerede tidligt om morgenen. Arrangørerne vurderer, at omkring 600 var mødt op på skydebanen. Bilerne måtte holde langt op ad tilkørselsvejen.

Ansager & Omegns Jagtforening står for arrangementet og deltager selv med 4 hold i finalerne. Et arrangement af denne kaliber kræver mange frivillige. Jagtforeningen er med 350 aktive medlemmer da også en af de helt store idrætsgrene i Ansager.

Hvor der er mange mennesker samlet, er der brug for meget mad og drikke. Kølevognen til forsyningerne brugte måske lidt mere strøm end beregnet, for på et tidspunkt forsvandt al strøm, og stævnet måtte holde en ufrivillig pause. Uden strøm kunne lerduerne ikke sendes afsted fra det moderne anlæg. Fejlen blev dog hurtigt fundet og rettet.

Med en times forsinkelse forløb resten af stævnet uden problemer og omkring kl. 17.30 var vinderne i de forskellige serier fundet, og de kunne få deres velfortjente medaljer.

Karsten Madsen

1 plads i Serie 1: Ansager 1, med Karsten Holm, Hans Jørgen Nissen, Helge Bertelsen, Kim Pedersen, John Jørgensen og Brian Pedersen
1 plads i Serie 2: Ansager 4, med Mogens Thomsen, Kurt Beck, John D Jørgensen, Torben Svingholm og Lynge Sørensen
Individuel Mesterrække: 1 Palle jacobsen Esbjerg, 2 Brian Pedersen Ansager og 3 Mads Jensen Blåbjerg

individuel damerække: 1 Anja Pedersen Ølgod, 2 Jette Østergård Ansager, Laila Therkelsen Krogager

Fakta

RAH skydningen er suverænt Danmarks største flugtskydningskonkurrence og dækker geografisk det gamle Ribe Amt samt enkelte tilstødende områder.

I 2016 deltager der flere end 1200 flugtskytter i RAH-skydningen.

vist 1551 gange