fredag 16 okt 2015 - Tistrup
Kunst: To generationer mødes
Hans Christian Rylander. Del af triptykon.
Hans Christian Rylander. Del af triptykon. Foto: Peter Baastrup, pressefoto
Janus Bygningen slutter efterårssæsonen af med manér med malerier og skulpturer af højeste kvalitet

Det drejer sig om 2 udstillinger med vidt forskellige udtryk og samtidig om et møde mellem to generationer. Eva Steen Christensens banebrydende skulpturelle arbejde vises sammen med en fyldig præsentation af Hans Christian Rylanders stærke surrealistiske værker.

Eva Steen Christensen

Eva Steen Christensen repræsenterer en ny generation af ”billedhuggere”, hvor der arbejdes i alle mulige materialer og med overraskende virkninger. Hun er født i 1969. Hun er uddannet i England, men bor og arbejder i København. I hendes skulpturer sammenkobles hverdagens objekter med geometriske konstruktionsprincipper. Objekternes betydning og funktion vrides ud af deres velkendte rammer, og mange visuelle overraskelser brænder sig fast. Det gælder også om at blive drillet og at opleve noget nyt.

For publikum drejer det sig først og fremmest om at opleve værkerne umiddelbart og at lade sig overraske. Eva Steen Christensen har udstillet mange steder og udført flere udsmykninger. Senest har hun stået for en større udendørs udsmykning til Herlufsholm Kostskole, bestilt af Ny Carlsbergfondet.

Hans Christian Rylander

Hans Christian Rylander er en af de store skikkelser i dansk kunst. Han er født i 1939 og er uddannet på Kunstakademiet i København 1965-69. I hans malerier og skulpturer er der forbindelse til både surrealisme og ekspressionisme, med både gru og stor skønhed.

Til udstillingen i Janus Bygningen har kunstneren valgt hovedsageligt at vise større værker, udlånt af museer og samlinger. Hermed gives publikum en enestående lejlighed til at opleve en væsentlig del af en stor kunstners livsværk. Hos Hans Christian Rylander forbindes det foruroligende indhold med stor skønhed i farver og udførelse. Hermed skabes et særligt nærvær, og værkerne kan opleves på mange planer.

Fernisering

Udstillingen har fernisering lørdag den 24. oktober kl. 14-16. Åbningstale ved kunstnerisk leder Bjarke Regn Svendsen.

Karsten Madsen

Fakta

Udstillingen varer til og med søndag den 29. november.

Rundvisning søndag den 8. november kl. 14 ved kunstnerisk leder Bjarke Regn Svendsen.

vist 750 gange