søndag 21 jun 2015 - Tistrup
Kunstnernes Sommerudstilling er åben
Kunstnernes Sommerudstilling åbnede med stor tilstrømning
Kunstnernes Sommerudstilling åbnede med stor tilstrømning
Kunstnernes Sommerudstilling åbnede med stor tilstrømning og mange positive tilkendegivelser lørdag d. 20. juni

Lørdag den 20. juni var der fernisering på den 43. udgave af Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i Janus Bygningen. Det blev en både festlig og begivenhedsrig eftermiddag. Omkring 350 var mødt op til denne hovedbegivenhed i kunstlivet.

Efter en velkomst ved KS-sekretær Anne-Margrethe D. Hansen uddeltes den første af to priser.

KS PRISEN 2015 tildeles en af årets kunstnere, valgt af censorerne. Det blev i år Nalini Printz, og prisen blev overrakt af medlem af censorkomiteen Birgitte Thorlacius. Hun fik prisen for en stærk serie af grafiske arbejder.

Dernæst fulgte uddelingen af HANNE VIBEKE KJÆRGAARD PRISEN ved prisens indstifter Elisabeth Grahl-Madsen. Prisen tildeltes GALLO SKOLEN i Risskov for sit værdifulde arbejde funderet på betydningen af kunstens og kreativitetens helende virkning på alle mennesker.

Efter selve åbningen var der mylder i Janus Bygningens udstillingsrum. Med 109 deltagende kunstnere byder KS 15 på et overflødighedshorn af kunstoplevelser, og værkerne blev ivrigt studeret af det talrige publikum.

Kunstnernes Sommerudstilling rummer i alt 203 værker bestående af maleri, grafik, skulptur, kunsthåndværk og meget mere. Man kan bl.a. også se, hvad bæreposer kan genbruges til.

Udstillingen varer til 9. august.

Pressemeddelelse

Se nogle af de udstillede værker og en fortegnelse over dem: janusbygningen.dk

vist 412 gange