onsdag 17 jun 2015 - Tistrup
Over 100 kunstnere på KS 2015
Censorerne vurderer de indsendte værker til Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup
Censorerne vurderer de indsendte værker til Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup Foto: Pressefoto
Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen rummer rekordagtigt mange deltagende kunstnere, men kvalitetsniveauet er smukt, og det hele hænger godt sammen på en både overraskende og smuk udstilling

Lørdag den 20. juni kl. 14 åbnes dørene til den censurerede Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen. Det er den 43. udstilling i Tistrup.

KS 15 er omfattende og alsidig. I alt 108 kunstnere er repræsenterede på udstillingen, og det er nærmest rekordagtigt mange. Faktisk skal vi 15 år tilbage for at finde et lignende antal.

Som censorer fungerede Helle Hansen, Hanne Karin Jacobsen, Pontus Kjerrman, Morten Schelde og Birgitte Thorlacius. Ud af 1615 værker indsendt af 386 kunstnere blev 203 værker af 108 kunstnere antaget.

Malerierne fylder mest, men ikke mindst grafikken er i år godt repræsenteret. Tekstilkunsten er ligesom keramikken også med igen, og der bydes på mange både underholdende og eksperimentelle værker.

2 prisuddelinger

I forbindelse med ferniseringen den 20. juni kl. 14-17 uddeles to priser. KS PRISEN 2015 tildeles en af årets kunstnere, valgt af censorerne. Det er i år Nalini Printz, og prisen overrækkes af medlem af censorkomiteen Birgitte Thorlacius.

HANNE VIBEKE KJÆRGAARD PRISEN uddeles af prisens indstifter Elisabeth Grahl-Madsen. Denne pris, som sammen med Leo Kjærgaard Prisen udgør ”Kjærgaard Priserne”, blev første gang uddelt i forbindelse med ferniseringen på KS 2005. Der er således også tale om et jubilæum. Prisen går til Gallo Skolen.

Oplevelser undervejs

Under KS afholdes aften-arrangementer på følgende onsdage: Artists Talk 1. juli og 29. juli kl. 19-21. Hvor de deltagende kunstnere kommenterer egne værker og årets udstilling. Rundvisning den 15. juli kl. 19-21.

Udvidede åbningstider under KS

Under KS er der åbent alle ugens dage fra kl. 10-16. Onsdagene den 1. 15. og 29. juli endvidere kl. 16-19.

Kunstnernes Sommerudstilling

vist 633 gange