mandag 1 jun 2015 - Hodde
Politisk dialog på Hodde Kro
Folketingspolitiker Hans Christian Thoning (V) og borgmester Erik Buhl Nielsen (V)
Folketingspolitiker Hans Christian Thoning (V) og borgmester Erik Buhl Nielsen (V) Foto: Tistrupnews
Hodde Kro lagde på sommerens første dag lokaler til dialog med de lokale politikere

Små 100 mennesker var mødt op for at diskutere udviklingen af områdets landdistrikter med folketingspolitiker Hans Christian Thoning (V) og borgmester Erik Buhl Nielsen (V).

Efter to korte indlæg fra politikerne fik organisationen Ølgod Liv ordet, og forklarede, hvordan man fra privat hold forsøger at løse problemerne med lånekapital i landdistrikterne.

Aftenens hovedtema var dog dialog, og politikerne blev virkelig sat på arbejde. Det spørgelystne publikum havde meget på hjerte, og de fik svar på alt fra borgmesterens holdning til økologiske kloakker til Hans Christian Thonings bud på muligheden for udflytning af offentlige arbejdspladser fra København.

Publikum var dog enigt om én ting: det handler ikke om, at vi i vores område skal have noget, der ligner udviklingsbistand. Vi skal bare have muligheden for selv at skabe en holdbar udvikling i Vestjylland. Som der blev bemærket fra salen: Hvis du giver en mand en fisk, så sulter han alligevel efter et par dage. Giv ham dog en fiskestang. Hans Christian Thoning erklærede sig enig, og forklarede hvordan han ønsker, at vi ændrer de fundamentale rammevilkår for området. Vi skal ikke kvæle virksomhederne med energiafgifter, vi skal ikke komme dem i spændetrøje med en ufleksibel planlov, og vi skal sørge for, at man igen kan låne penge i landdistrikterne. Det er og bliver det private erhvervsliv, som skal skabe pengene, til den velfærd vi alle nyder godt af.

Borgmesteren afsluttede mødet med en opfordring: sørg nu for, at vi også efter den 18. juni har en lokal repræsentant i Folketinget. Det gør en enorm forskel for kommunen, at man har et direkte talerør til Christiansborg.

Tistrupnews

vist 435 gange