torsdag 30 apr 2015 - Tistrup
Trekløver med respekt for livet og naturen
ADE IN ENGLAND HAIR
ADE IN ENGLAND HAIR Foto: Hanne Louise Knudsen
Forårssæsonen i Janus Bygningen slutter af med en maj-udstilling. Lørdag den 9. maj er der fernisering på tre nye udstillinger, hvoraf de to drejer sig om lokale kræfter

Sindets Ekko

Ole Halskov Hansen er med sine godt 80 år på bagen den ældste i selskabet. Hans udstilling af malerier, akvareller og glaskunst har fået den meget rammende titel ”Sindets Ekko”. Her møder vi summen af et langt livs erfaringer, eller som han selv formulerer det ”en fortælling om vandren fra livet mod døden – fra døden mod livet”.

Kunstneren er bosat nær Henne Strand. Han er medlem af Kunstnersamfundet og har bl.a. arbejdet aktivt i den lokale afdeling af Billedkunstnernes Forbund.

Hanne og hendes far

Billedkunstneren Hanne Louise Knudsen ønsker med denne udstilling at hylde sin far Andreas Marinus Knudsen. Faderen var arbejdsmand og en habil amatørmaler, en overgang også med tilknytning til Tistrup.

Hun fortæller, at det er en udstilling om et kreativt, skabende og arbejdsomt menneskes efterladte arv fra en svunden tid i Vestjylland. Fra en gylden tid med håb trods nøjsomhed.

Udstillingen rummer et udvalg af Andreas Marinus Knudsens malerier, og Hanne Louise Knudsen udstiller en række smukke fotografier af faderens efterladte pensler, palet mm. Hanne Louise Knudsen er født 1947 og er bosat i Årre ved Varde.

Forgængelighedens skønhed

For keramiker Kirsten Holm drejer det sig om den skønhed, der findes i naturens forgængelige spor. Hun fascineres til stadighed af den uendelighed af rigdom, den organiske verden viser.

Forfatteren Lars Lisberg har beskrevet det således: ”Kirsten Holms keramiske værker er skabt med udgangspunkt i fund fra havet: Et forstenet søpindsvin, en spændende sten eller en eroderet østersskal. I fundene ser Kirsten Holm ikke kun forgængelighedens tydelige spor, hun ser også forgængelighedens skønhed - og her ud fra skaber hun sine originale og tidløse værker.”

Kirsten Holm har mange udstillinger bag sig. Her udstiller hun ud over keramik også tegning og foto på canvas. Hun er født 1946 og bor i Hinnerup.

Udstillinger og fernisering

Udstillingerne varer til og med den 31. maj.

Der er fernisering lørdag den 9. maj kl. 15.00, hvor Peter Ingemann fra Janusforeningen byder velkommen. Derefter er der indslag med musik og ord omkring Ole Halskovs udstilling ved Carl Erik Lundgaard og kunstneren selv.

Ferniseringssuppe for alle interesserede kl. ca. 17.00 til en pris af 35 kr. eksklusiv drikkevarer. Tilmelding senest 7. maj.

Aftenarrangement i forbindelse med udstillingen ”Sindets Ekko”

Torsdag den 21. maj kl. 19 afholdes et særligt aftenarrangement i tilknytning til Ole Halskovs udstilling. Medvirkende er forfatteren Britta Helbek, musiker, komponist og sanger Carl Erik Lunsgaard samt kunstneren selv.

Pris: 75 kr. - 60 kr. for medlemmer. Tilmelding senest 19. maj.

Pressemeddelelse

vist 571 gange