søndag 23 nov 2014 - Tistrup
Billedkunst og undervisning i Janus Bygningen
Kunstskolen Arcus fra Esbjerg, et kunstakademi for udviklingshæmmede, er med i Janus Bygningen
Kunstskolen Arcus fra Esbjerg, et kunstakademi for udviklingshæmmede, er med i Janus Bygningen
Udstillingen giver indblik i det spændende felt billedkunst og under­visning. De udstillede værker udspringer alle af et undervisnings­forløb, og undervejs arbejdes med billeder i Janus Akademiet

Kunstskolen Arcus

Et væsentligt indslag på udstillingen er Kunstskolen Arcus. Skolen blev skabt for at give voksne udviklingshæmmede med særlige kunstneriske talenter et forum for udvikling i et professionelt undervisnings forløb. Målet har været, at hver enkelt elev skulle finde sin egen udtryksform.

Gruppen har høstet stor anerkendelse med deres kunst og har udstillet på museer, kunstforeninger, virksomheder, kunstmesser og censurerede udstillinger.

Janus Akademi

I forbindelse med udstillingerne vil der blive afholdt et undervisningsforløb i den ene af salene. Hermed får det såkaldte Janus Akademi sin spæde begyndelse. Undervisningen henvender sig til alle, som gerne vil lære mere om billedkunstens grundbegreber og hæve sig fra hobby-niveauet. Undervisningen vil hovedsagelig foregå 29.-30. november, men en del af deltagerne vil sandsynligvis arbejde under hele forløbet. Publikum vil hermed få mulighed for at følge processen.

Fernisering

Der er fernisering den 26. november kl. 16 med musikalsk underholdning af Hans Jørgen Wieghorst og Niels Kristensen.

Udstillingen kan ses i Janus Bygningen fra den 26. november og frem til den 7. december

Karsten Madsen

vist 532 gange