mandag 13 okt 2014 - Tistrup
Festlig fernisering på Vestjyllands-udstillingen
Peder Hårby fra Holstebro Kunstmuseum holdt en "kantet" åbningstale
Peder Hårby fra Holstebro Kunstmuseum holdt en "kantet" åbningstale Foto: Tistrupnews
"Kunst skal også have kant: Det skaber undren, stiller spørgsmål, overrasker og flytter noget." mente Peder Hårby i åbningstalen

Lørdag den 11. oktober var der fernisering på Vestjyllandsudstillingen 2014 i Janus Bygningen. Med et godt program og ca. 130 fremmødte blev åbningen en festlig og livsbekræftende oplevelse.

Kantet åbningstale

Åbningstalen blev holdt af Peder Hårby fra Holstebro Kunstmuseum. Denne tog veloplagt udgangspunkt i ordet ”kant”, som jo findes i mange sammenhænge. Udkanter, vandkanter osv. Hårby kom i sin tale med en perlerække af tankevækkende eksempler: Er man bange for kanter? Kanter kan forandre mennesker på godt og ondt. Kanter må godt være skarpe. Folk kan også være kantede, for kunstnere hører det næsten med til faget. Kunst skal også have kant: Det skaber undren, stiller spørgsmål, overrasker og flytter noget.

Støtte fra Sydbank

Efter åbningstalen præsenterede udstillingens formand, Jørn Houborg, de 20 udstillende kunstnere, og han fremhævede, at årets udstilling skiller sig ud med mange unge deltagere.

Dernæst fik han overrakt 10.000 kr. fra SYDBANK ved Marianne Christensen. Denne fremhævede Vestjyllandsudstillingen som en institution i det vestjyske, og nævnte samtidig, at SYDBANK for tiden netop har fokus på unge kunstnere.

Støtte er en nødvendig forudsætning for en stor udstilling på dette plan, og i sin tak nævnte Jørn Houborg også Varde kommune, som har ydet underskudsgaranti.

Musik og med øl som kunst

Janus Duoen trakterede derefter med smukke toner fra klassiske Händel til nordisk folkemusik fra Dalerne og Fanø.

Efter denne festlige indledning kunne man gå på opdagelse i udstillingens ca. 170 værker. Det er en meget varieret udstilling med stort set alt fra maleri, skulptur, grafik, fotografi, keramik, lys-installation og video.

De fremmødte fik endvidere den mulighed for nærmest at træde ind i et kunstværk. Der var nemlig på ferniseringsdagen øl-smagning fra ”Third Day Productions”, som er to af de deltagende kunstnere.

Indtil 16. november med rundvisning og foredrag

Udstillingen varer til 16. november. Søndag den 26. oktober kl. 14 er der RUNDVISNING på udstillingen ved Jørn Houborg. Onsdag den 5. november er der FOREDRAG ved billedkunstner Gitte Villesen: Om mine værker.

Tistrupnews

Se flere billeder her: Tistrupnews

vist 458 gange