onsdag 10 sep 2014 - Tistrup
Kendt TV-vært formidler kunst i Janus Bygningen
Adrian Lloyd Hughes
Adrian Lloyd Hughes Foto: Pressefoto
Adrian Lloyd Hughes, der er TV-vært på DR K med Smagsdommerne og Kunstquizzen, holder torsdag den 2. oktober kl. 19 et foredrag med titlen ”Formidlende omstændigheder”

Adrian Lloyd Hughes vil være kendt for de fleste fra Smagsdommerne og Kunstquizzen på DR K. Her har han stået for en programpolitik, som indbyder alle dele af befolkningen til at være med.

Formidlende omstændigheder

Foredraget har titlen ”Formidlende omstændigheder”, og der stilles mange spørgsmål: Hvorfor er f.eks. 138 gennemsigtige plasticposer fyldt med vand i et tågefyldt lokale et stort kunstværk, og hvorfor bliver nogen i højt humør af at se på Franz Marcs gule ko? Hvorfor er Velázquez' portræt af Pave Innocens "alt for sandt", og hvad får man ud af at besøge Olafur Eliassons Your Rainbow Panorama - regnbuen på Aros?

Adrian Hughes påstår at have været smagsdommer fra sit fyldte trettende år. Med udgangspunkt i konkrete kunstværker han har oplevet ved selvsyn, causerer han over hvorfor formidling af kunst og kultur blev både hans fritids- og fuldtidsbeskæftigelse. Han fortæller også hvorfor kunsten er vigtigere end benzinpriser, og om forskellen mellem fin- og grov-valsede havregryn.

Adrian Lloyd Hughes

Adrian Lloyd Hughes er oprindelig fra Wales, men flyttede til Danmark som barn. Her har han uddannet sig som journalist. I danskernes bevidsthed er han formentlig bedst kendt som tv-vært i programmer om kunst og kultur, ikke mindst Smagsdommerne og Kunstquiz på DR K som er blevet sendt i en lang årrække.

Hughes indledte sin karriere som journalist i 1985, som praktikant på DR. Han har arbejdet på ungdomsprogrammet P4 i P1 og også været ansat hos TV2 Lorry. I 1996 blev han ansat hos DR 2, hvor han har været et kendt ansigt igennem flere år, bl.a. i forbindelse med Kulturjournalen, Kul-turfredag, Tematirsdag, Spot og ovennævnte programmer.

Foredraget afholdes torsdag den 2. oktober kl. 19.00 i Janus Bygningen. Pris: 75 kr., medlemmer 60 kr. Til-melding.

Samtidig kan man se udstillingen TRAVELLING med 12 samtidskunstnere og værker fra samlingen. Foredraget arrangeres af Vestjysk Kunstforening i samarbejde med Varde Kunstforening og Folkeuniversitetet.

Pressemeddelelse

vist 784 gange