tirsdag 29 jul 2014 - Ansager
Varme sommeraftener sender mange pandekager på panden
Det var tre unge fra lokalområdet, der stod for musikken ved Kvie Sø i fredags.
Det var tre unge fra lokalområdet, der stod for musikken ved Kvie Sø i fredags. Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
Pandekagehuset ved Kvie Sø er fuld af afslappet hyggestemning. I hvert fald ved bordene, hvor gæsterne sidder. For der har været godt drøn på i restauranten de seneste uger, hvor varmen har fremkaldt lysten til en pandekage ved søbredden hos rigtig mange

I Pandekagehuset ved Kvie Sø tæller de ikke kunder eller bookinger, når de skal finde ud af, om det har været en god eller dårlig dag.

De tæller pandekager. Selvfølgelig. I torsdags var således en dag, hvor salget nåede op på godt 650 pandekager på én dag, og dét er mange. Faktisk har Pandekagehuset i det hele taget en rigtig god sommer indtil videre, og Herreen Oerlemans, der driver Pandekagehuset sammen med sin mand, Henk Vermeulen, er godt tilfreds.

– Vi har travlt i de her dage, men det er godt. Det er jo også nu, vi skal sørge for at have nogle gode dage, for der er ingen tvivl om, at folk helst kommer herud, når vejret er godt, siger Herreen Oerlemans.

I år har restauranten for første gang lanceret et online–bookingsystem, hvor man selv kan gå ind og booke et bord hjemmefra. Det har fungeret rigtig godt, fortæller indehaverne, og det har trods alt mindsket de køer, som ellers har vist sig ved ankomstbordet i de her dage.

– Sidste år var også et godt år for os, og indtil nu ser omsætningen ud som sidste år. Men vi er altid spændte. For hvis august og september skulle blive fulde af regn og blæst, er det ikke sikkert, at den store tilstrømning fortsætter. Så bliver her nok stille. Så lad os ikke håbe det, smiler Herreen Oerlemans.

Gæsterne er både sommerhusgæster, men også lokale indbyggere fra Ansager og omegn. Især fra Esbjerg, Brande, Horsens, Give og Givskud kommer der mange gæster. Der er plads til cirka 150 gæster indenfor i restauranten og cirka 175 gæster udenfor.

De bestiller både madpandekager og dessertpandekager, og en del får en belgisk øl ind til. Menukortet byder på et væld af forskellige typer pandekager, også enkelte sæsonbestemte. For eksempel kan man i jordbærsæsonen typisk bestille

Klimt blev til mere

På en travl sommeraften som i disse dage beskæftiger Pandekagehuset 12–14 ansatte. Alt fra pandekagebagere over pandekagefyldere til tjenere, opvaskere og afryddere.

– I år har vi også livemusik fire fredag aftener, og det tror jeg også har en god effekt. Nogle kommer her nok også, fordi der er musik. Det giver en særlig stemning, siger Herreen Oerlemans.

Hun fortæller den lidt pudsige og søde historie om, hvordan livemusik–idéen opstod. Pandekagehusets tidligere opvasker, Gabriel fra Ansager, sad en aften og klimtede lidt på sin guitar, efter at den sidste gæst var gået, og personalet sad sammen og slappede af i fødderne, inden de skulle hjem.

Så var der pludselig én, der sagde »Ja, Gabriel. Det er dét, vi skal! Vi skal da have musik!«.

– Derfra startede det, og det har bare vist sig at være en rigtig god idé, siger Herreen Oerlemans.

Det var netop Gabriel og to andre unge fra lokalområdet, der spillede ved livemusik–aftenen på Pandekagehuset i fredags. På fredag er der livemusik for sidste gang i denne sommersæson.

Mai Møller Christensen, Ugeavisen Ansager-Helle

vist 884 gange