lørdag 7 jun 2014 - Ansager
Flot stalling fanget i Ansager å
Stalling fanget på flue i Ansager å og genudsat
Stalling fanget på flue i Ansager å og genudsat Foto: Ryan Sigwulf Jacobsen
Bededagsferien bød sporadisk på tid til at dyrke min favorit hobby, fluefiskeriet efter ørreder i åen.

Torsdag tog jeg til Ansager å efter aftensmaden, der var en smule aktivitet i overfladen, men intet der stod måls med den massive tilstedeværelse af myg, og de sporadiske majfluer der var begyndt at vise sig nær åen. Jeg valgte at satse på nymfefiskeri, og satte den lille gul/orange flue for enden af forfanget.

Det første sving blev fisket grundigt igennem, uden der dog var nogen aktivitet. Jeg kom derefter til et lille stryg, hvor vandet nedenfor dannede en lille pool, den blev naturligvis også fisket af, men stadig ingen hug. Jeg lagde fluen lidt længere ud i strømmen, lod den få lidt fart på ned over stryget, og gav den mulighed for at svinge langt ind mod brinken i poolen. Der faldt hugget, et hårdt og kontant hug, og min første tanke var regnbueørred. Fisken fightede hårdt og gik dybt, men da den endelig viste sig for første gang, så jeg et stort plettet sejl af en rygfinne skære gennem overfladen, det var ikke en regnbueørred, men derimod en stalling, og tilmed en ret stor stalling.

Det tog vel et par minutter inden jeg fik fisken fightet ind, det er sjovt som det altid er svært at vurdere hvor lang tid en fight varer, for sekunder føles som minutter og man tror hver gang at man har fightet fisken i mindst et kvarter. Men sandheden er oftest at det ikke tager så lang tid at fighte selv hidsige fisk ind.

Fisken kom ind, jeg lagde forsigtigt nettet under den, og holdt både net og fisk i vandet. Hurtigt fik jeg den modhageløse krog fri, og begyndte genudsætningen af fisken. Under genudsætningen fik jeg lige listet kameraet op af lommen, og tog et par billeder. Der gik ikke så længe inden fisken begyndte at sprælle, og slå hårdt med halen. Den var uskadt, og svømmede hurtigt tilbage til poolen igen.

Den fine stalling var 41 cm lang, årets største for mit vedkommende. Aftenen gav også et par mindre bækørreder på 25 og 28 cm, en fin start på bededagsferien.

Ryan Sigwulf Jacobsen

Læs mere her: ryansigwulf.blogspot.dk

vist 1084 gange