tirsdag 29 okt 2013 - Ansager
Skydebanen dæmper larm
Torben Svingholm, kasserer i Ansager og Omegns Jagforening.
Torben Svingholm, kasserer i Ansager og Omegns Jagforening. Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
Naboers bekymring for mere larm ved udvidelse af skydebanen i Ansager er paradoksal, for nu bliver støjen endnu mindre, forklarer jagtforeningen. Volde på syv meter skal gøre det rarere at være nabo.

En kommende udvidelse med en riffelbane på skydebanen syd for Ansager har fået naboerne mod nord op af stolen, og en indsigelse er indsendt til kommunen, hvor der protesteres mod yderligere larm fra skydebanen. Men beboerne, som ligger i den retning, der skydes i, skal ikke frygte mere støj, men glæde sig til langt lavere knald fra rifler og bøsser, forklarer kasserer i Ansager og Omegns Jagforening, Torben Svingholm:

- Vi har simpelthen ikke været gode nok til at kommunikere ud, hvad vores planer er. Havde vi gjort det, var der nok ikke kommet de her underskrifter. For det at undgå gener for vores naboer ligger os meget på sinde, og vi bygger derfor en vold på syv meter rundt om både den kommende riffelbane og de nuværende skydebaner, som er trap- og jagtskydebaner, siger Torben Svingholm.

Tidspres

Beregninger viser, at de nye store volde vil fange en stor del af støjen og reducere den til omkring 60 decibel for den tættest liggende beboelsesejendom. Lovmæssigt skal støjen være under 68 decibel, og her kommer lyden altså en del længere ned.

Årsagen til, at jagtforeningen ønsker en riffelbane i forbindelse med sine andre skydebaner på Sønderbro er, at ikke kun jægere, men også sportsskytter har brug for at træne og vedligeholde deres skydeevner. Riffelskydning sker efter en skive og ikke efter lerduer som på jagt- og trapbanen, og banerne ved Ansager er blevet anerkendt som et af de steder i landet, hvor der kan uddannes jægere og afvikles DM. Det er også et af de få steder med offentlig skydning.

- Vores baner ligger rigtig godt med meget langt til naboerne, og egentlig krævede loven kun, at vi byggede volde på 2-3 meter, ligesom vi kunne have nøjedes med side- og endevolde. Men vi har valgt at bygge dem højere og sammenhængende, fordi vi på den måde kan gå ind og halvere støjen. Vi mister så udsigten fra vores klubhus, men vi får forhåbentlig glade beboere mod nord, siger Torben Svingholm.

Efter tre års sagsbehandling er en lokalplan nu endelig på vej fra Varde Kommune. så jagtforeningen kan begynde at bygge. Foreningen har fået 100.000 kroner i LAG-midler til at bygge støjhuse, som der skal skydes fra, på den nye riffelbane. Nu håber foreningen blot, at tiden ikke bliver for presset, for LAG midlerne falder bort hvis ikke byggeriet af skyttehus med støjsluse er opført ved udgangen af 2014.

Af: Mai M. Christensen, Ugeavisen Ansager uge 44

vist 672 gange