torsdag 12 sep 2024 kl: 19:00 - Ansager
Kim Larsen og drømmen om det tabte Paradis
Orla Villekjær, tidligere sognepræst og kendt for sine stærke meninger, dykker i sit kommende foredrag ned i Kim Larsens univers. Med fokus på drømmen om det tabte paradis binder han Larsens musik sammen med livets store spørgsmål.
Orla Villekjær, tidligere sognepræst og kendt for sine stærke meninger, dykker i sit kommende foredrag ned i Kim Larsens univers. Med fokus på drømmen om det tabte paradis binder han Larsens musik sammen med livets store spørgsmål. Foto: PR
Foredrag ved Orla Villekær, del af Maries kulturfestival

Torsdag den 12. september kl. 19.00 afholder Orla Villekær et foredrag i Missionshuset som en del af Maries kulturfestival i Ansager. Foredraget omhandler den danske nationalikon Kim Larsen og drømmen om det tabte paradis, som er et gennemgående tema i hans musik og tekster.

Søndag den 30. september 2018 døde Kim Larsen, og Avisen Information skrev: "Søndag d. 30. september vil gå over i historien som den dag, Danmark mistede et nationalikon og et helt land sprang ud i spontan sorgbearbejdning og kollektiv hyldest." Denne sorgbearbejdning manifesterede sig i en mindekoncert på Rådhuspladsen i København med 35.000 deltagere og blev fulgt af 1.434.000 mennesker hjemme foran skærmen. Flere mindekoncerter fulgte i andre byer, og hyldesten til Kim Larsen var enorm.

Kim Larsen var kendt som både provo og gadedreng, men også som en gudsbenådet poet og sangskriver. I foredraget vil Orla Villekær gennemgå Kim Larsens tekster og musik og vise, hvordan drømmen om det tabte paradis binder hele hans værk sammen. Undervejs vil der også blive berørt emner som ”Jesus og Josefine” samt Søren Kierkegaards filosofi.

vist 347 gange  
fredag 9 aug 2024 - Ansager
Oplev fællesskab og folkeliv med masser af musik i naturskønne Ansager fra 8.-15. september 2024
mandag 8 jul 2024 - Ansager
Alle i 6823-området kan deltage gratis i Maries Kultur Festival 2024