torsdag 11 jul 2024 - Ansager
FDF: Vi er stadig i live
Onsdagens besøg ved St. Martin’s Cathedral i Utrecht – en imponerende og smuk oplevelse, vi alle nød
Onsdagens besøg ved St. Martin’s Cathedral i Utrecht – en imponerende og smuk oplevelse, vi alle nød Foto: FDF
Fantastiske dage i Holland og spændende udflugter

Vi har det godt her i Holland, og vejret er heldigvis med os. Vi har haft slap-af-dag i tirsdags, hvor vi fik badet i en stor badesø, der ligger 5 min. væk til fods. Herudover var nogle på en lille gåtur og indkøbstur, mens andre blev tilbage og hyggede sig på campingpladsen med spil og leg.

Onsdagen er gået med en udflugt til byen Utrecht. Her så vi St. Martin’s Cathedral domkirke, som var en stor og flot kirke med en masse smukke ting at kigge på. Herefter gik vi under jorden og var på DOMunder, som er et underjordisk museum, hvor vi så ruinerne af den gamle domkirke.

Her fik vi først et oplæg omkring historien om ruinerne og så illustrationer af, hvordan området har set ud før i tiden. Herefter gik vi ned under jorden, hvor vi alle fik lommelygte og øresnegl udleveret. Her var der lavet en lille tur rundt, hvor vi kunne gå rundt og lyse med lommelygter og høre historier om de forskellige fund, der er på museet. Området omkring kirken og DOMunder er stadig til dags dato fyldt med historiske rester, hvor man eksempelvis kan se, hvor gamle mure og hegn har stået.

Til aften blev vi overrasket af vores camping-far, der ejer campingpladsen, vi bor på, med en tur rundt i området i en vogn, der var spændt på hans traktor. Det var en fantastisk afslutning på nogle dejlige dage på den hollandske campingplads.

Torsdag går turen mod Tyskland, nærmere Bremerhaven, hvor vi tager en enkelt overnatning, før vi skal i Klimahause fredag. Vi glæder os rigtig meget til at se, hvad Bremerhaven har at byde på, samt at opleve Klimahause. Efter en forhåbentlig dejlig dag i Tyskland fredag, går kursen mod DK og Ansager, hvor vi forventer at være hjemme op ad aftenen.

Kære forældre - Vi ses snart, så husk at have et dejligt bad klar til os, samt vaskekurven tømt, så der er plads til vask.

vist 356 gange  
søndag 7 jul 2024 - Ansager
En lille hilsen fra Ansager FDF, som lige nu befinder sig i Holland
Annonce