Louise Støjberg & Martin Rauff

Louise Støjberg & Martin Rauff

”Det er jo bare en byge”. Sådan lød de optimistiske udsagn den fredag eftermiddag, da Marie Festivalen skulle åbnes med en musikalsk parade gennem Ansager. Men bygen varede flere timer og var ind imellem af skybrudsstyrke, så åbningen foregik i stedet i det store telt på torvet, og det var ganske festligt.

Fredag var der regn og lørdag var der vind i Ansager.

Fredag var der regn og lørdag var der vind i Ansager.

Så gik det ellers løs med det store program med musik fra 12 scener fredag eftermiddag og aften. Det positive ”problem” for publikum er at vælge og vrage mellem de mange forskellige genrer, som er repræsenteret i Ansager, og folkemusikken var pænt repræsenteret.

MC Hansen & Jacob Chano var kommet på en uriaspost på Hjørnekroen med et snaksomt publikum, som for de flestes vedkommende nok var kommet for det sociale samvær. Duoen gjorde hvad de kunne med gode historier og sædvanlige gode skandicana-sange, inden det var tid til at skifte kroen ud med kirken. Her var der noget, der lignede en debut for ægteparret Louise Støjberg og Martin Rauff. Duoen gav prøver på noget af den musik, som de begge godt kan lide, og vi kom vidt omkring fra Springsteen via Mary Gauthier til danske salmer. En ny konstellation, som vi nok kommer til at høre meget mere til.

Anders Mikkelsen

Anders Mikkelsen

Dagens tredje duo ventede på Torvescenen med brødrene Ole og Troels Smith på guitarer, mandolin og banjo, som præsenterede livlige skotske og irske toner blandet med shanties. Efterfølgende blev der præsenteret en blanding af country og folk, da københavnske Urban Oak med tre kvinder og tre mænd indtog scenen. Med tre sangerinde i front stod bandet stærkt, selv om vokalerne på et par numre blev lidt forvrængede på grund af lydstyrken, da der blev sunget om de daglige skæbner med kærlighed, håb og død.

Lørdag begyndte med to koncerter på Slooben. Her underholdt et par populære troubadourer. Først færøske Stanley Samuelsen som præsenterede sine smukke, vemodige sange fra fødeøerne. Der- efter kunne Anders Mikkelsen synge sine ikke-moraliserende, men alligevel eftertænksomme viser og ballader. Hjørnekroens gæster kunne så høre traditionel dansk folkemusik, når den er bedst, da Jensen & Bugge og Høirup gav den på alle tangenter. Mette Kathrine Jensen nåede dårligt at tørre sveden af panden, for hun stod et kvarters tid efter i teltet i Mariehaven med Zenobia. Og det populære ”pigeband” gav prøver på nogle af de melodier, som kommer på trioens nye album til foråret.

Det er i øvrigt en af de både spændende og interessante detaljer ved Marie Festivalen, at musikerne spiller i deres respektive grupper, og flere gange, på de mange scener (lørdag var der ikke mindre end 18 spillesteder), men indimellem går musikerne også ind i nye kombinationer.

De Gyldne Drenge

De Gyldne Drenge

Mikael K & Klondyke var til gengæld i stærkeste opstilling, da de fem musikere med en oplagt Mikael K i front gav deres populære sange fra nord og fra udkants-Danmark. Fem mand store De Gyldne Drenge, som netop har udsendt deres første album, ”Derfor blev vi spillemænd”, gav en underholdende koncert på Hjørnekroen. Her var der mange danseglade gæster, som dog var lidt rigeligt aktive, så de måtte gelejdes væk for ikke at blive ”blandet” ind i bandets instrumenter. Der blev sunget på dansk, og repertoiret var varieret med muntre ballader hentet i det irske og ellers fra flere forskellige bands. Aftenen sluttede med en festlig koncert i Mariehaven med flere af de kendte sange fra det velkendte TV- program Musik i Mariehaven.

http://mariefestival.dk/index.html

Jensen & Bugge og Høirup

Jensen & Bugge og Høirup