fredag 2 jun 2023 - Ansager
10-års whisky-jubilæum med maner
Smagsgalleriet i Ansager kan fejre en række markante begivenheder i juni måned

Den legendariske månedlige whisky-bar kan fejre 10-års jubilæum, ligesom det lokale whisky-laug har eksisteret i 20 år. Desuden er arverækkefølgen blevet sikret med et nyt partnerskab i ejerkredsen.

Der er vel nærmest kun en dårlig ting at sige om den månedlige whisky-bar, som løber af stablen den første fredag i hver måned hos Smagsgalleriet i hjertet af Ansager. Det er så populært blandt både lokale og tilrejsende fra hele landet, at det nogle gange kan være lidt svært at få billetter.

Dermed er Inge Thisted lykkedes med den mission, som for 10 år siden var grundtanken bag whisky-baren. Efter en rejse til små, skotske øer havde hun set det nærvær, der opstod, når mennesker mødes under hyggelige rammer, og det ville hun overføre til Smagsgalleriet, som både er slagterforretning og ikke mindst forhandler gode dråber fra nogle af verdens bedste producenter af særligt whisky, men også rom, gin og meget andet godt.

- Vi kom ind på en gammel, lidt beskidt kro i Skotland et sted, hvor der bare var skov, eng og flod, men om aftenen var der alligevel stuvende fyldt, og alle ville snakke med os. Vi stod som sild i en tønde, og jeg besluttede, at det ville jeg også have derhjemme. Der er alligevel ikke så langt fra Loch Ness til Ansager, lyder det med et smil fra Inge Thisted, som markerer de 10 år på lidt særlig vis.

Månedens whisky får selskab

Vanen tro udvælger Inge Thisted en månedens whisky, som gæsterne kan købe til en fornuftig pris, og denne gang har den desuden fået selskab af en helt eksklusiv variant.

- Vi har denne gang både en 12 års og en 14 års fra Tomatin, der er rigtigt gode flasker, som gæsterne på whisky-baren godt kan glæde sig til at smage. Vi markerer også jubilæet med en Tomatin 1977 Warehouse 6 Collection, som der kun findes tre af i Danmark. Det er en unik aftapning, hvor der er produceret 390 flasker efter 42 års ventetid, forklarer Inge Thisted, som får opbakning af den langvarige samarbejdspartner, Kjeld Bitsch fra Mac Y, der importerer og distribuerer de eksklusive flasker.

- Det er en helt særlig flaske, og det er lidt en juvel, som folk kan komme og savle lidt over, kommer det med et hjerteligt grin fra whisky-eksperten, som har kendt til Smagsgalleriet i en del år.

- Vi har handlet sammen i omkring 25 år, og det er et unikt sted, som Inge har skabt. Folk grinte lidt af mig, når jeg fortalte om Smagsgalleriet i Ansager, men vi var også selv bare nogle gutter, der startede i en garage på den midtjyske hede. Her er der folk, der brænder for det, og derfor er der mange, som kommer langvejs fra for at besøge både whisky-baren og købe flasker, som du slet ikke kan komme i nærheden af ret mange andre steder, fastslår Kjeld Bitsch, inden han grinende forklarer mere om de gyldne dråber.

Ejerkredsen er udvidet

Efter de første 10 gode år, som i øvrigt falder sammen med 20-års jubilæum for det lokale whisky-laug, har Inge Thisted fået flere hænder ind omkring Smagsgalleriet, hvor ægtefællen Jens Thisted gennem alle år også har hjulpet godt til. Trine Johannessen og Jørgen Hilmer Hansen, der også kan betegnes som fast inventar til de hyggelige aftener til whisky-bar, er nu blevet en del af virksomheden.

- Nu har vi sikret arverækkefølgen med de helt rigtige mennesker, og de har jo i forvejen bidraget gennem årene, så det glæder mig, at vi har tingene på plads. Det betyder, at vi kan køre videre med den oprindelige ånd, og det er det vigtigste. Kursen er den samme, selvom skipperen ved roret måske skifter på et tidspunkt, lyder det afslutningsvis fra Inge Thisted, mens Jørgen Hilmer Hansen forsigtigt sætter Tomatin 1977 Warehouse 6 Collection på plads blandt de mange andre markante flasker. Smagsgalleriet er klar til de næste 10 gode år med whisky for enhver smag og ikke mindst et stærkt fællesskab.

Smagsgalleriet

Fakta:

Smagsgalleriets månedlige whisky-bar kan fejre 10-års jubilæum i denne måned efter starten i 2013.

Månedens whisky er denne gang en 12-års og en 14-års whisky fra Tomatin, ligesom der for at markere jubilæet er indkøbt en helt særlig flaske, Tomatin 1977 Warehouse 6 Collection, som der kun findes tre af i Danmark.

Ejerkredsen bag Smagsgalleriet er desuden udvidet med Trine og Jørgen Hilmer Hansen, der igennem årene har hjulpet til med whisky-baren.

Denne måneds whisky-bar er selvfølgelig helt udsolgt

vist 1527 gange