torsdag 1 jun 2023 - Ansager
Orgelkoncert i Ansager Kirke
Monica Zaharia, Ansager kirkes organist, afslutter sine konservatorieår med en orgelkoncert som sin eksamensopgave

I Ansager Kirke har vi nu chancen for at opleve noget af den mest fortryllende musik, som Monica vil fremføre ved koncerten den 7. juni kl. 19.00.

Vi byder alle hjerteligt velkommen! Fri entré.

Program:

1. Max Reger - Orgelkoral op. 67 ”Ich dank dir, lieber Herre”
2. Olivier Messiaen - 3 satser fra ”La Nativité du Seigneur”:
 • ”Les Bergères”
 • ”Les Mages”
 • ”Les Anges”
3. J.S. Bach - Fuga i G mol BWV 542

Monica om koncerten:

Bacheloreksamen markerer afslutningen på tre års intense studier og arbejde på konservatoriet, og åbner samtidig op for nye muligheder og veje til personlig udvikling.

Repertoiret er et personligt valg, og jeg betragter det som en stor udfordring og et vigtigt skridt på min vej som organist.

Den store Fantasi og Fuga i g-mol, BWV 542, har fået sit navn for at adskille den fra den tidligere Lille Fuga i g-mol, som er kortere. Begge værker er af stor kompleksitet og skønhed, men blev oprindeligt tænkt som separate kompositioner. Fantasien blev skrevet under Bachs ophold i Köthen, mens fugaen tilsyneladende blev improviseret i 1720, under Bachs audition til en organiststilling ved St. James Kirke i Hamburg. Fugaens tema er en hollandsk folkesang (kaldet 'Ik ben gegroet van...'), som angiveligt blev givet til Bach for at demonstrere hans evner som improvisator. Derfor vil de blive spillet separat - fantasien i starten og fugaen til slutningen af koncerten.

'La Nativité du Seigneur' af Olivier Messiaen, en af det 20. århundredes største komponister, revolutionerede det musikalske sprog gennem sine modi med begrænsede transpositionsmuligheder, såvel som gennem sin omfattende æstetiske vision. Fuglesang, græske rytmer og indflydelsen fra hinduistiske kulturer bidrog til at skabe et nyt og unikt musikalsk udtryk.

'La Nativité du Seigneur' består af ni meditationer over Jesu fødsel og blev komponeret i 1935. Hver enkelt sats er ledsaget af et bibelsk citat. Jeg har valgt at spille tre af dem: 'Les Bergères', 'Les Mages' og 'Les Anges'.

Fra Max Regers orgelmusik har jeg valgt koralen op. 67 nr.16, 'Ich dank dir, lieber Herre'. Her kan man tydeligt genkende en smuk bearbejdning af koralen 'Nu blomstertiden kommer'.

Se plakat for: Orgelkoncert i Ansager Kirke

vist 324 gange