søndag 1 sep 2013 - Ansager
Festival: Brusebadet
"Brusebadet" ved Mariefestival
"Brusebadet" ved Mariefestival Foto: Alice Ravnholt
Arkivarens oplevelser under Mariefestivalen

Jeg havde den store fornøjelse at skulle sælge øl, vand, vin og kaffe ved koncerterne ved Den gamle Station (Brusebadet), både fredag og lørdag.

Vi havde besøg af Mikael K. & Klondyke, Wansda, Genboerne og Folked up. Det var fire gode koncerter og vi havde ca 130 gæster. En af Folked up, som stod uden for teltet og lyttede til Genboerne, var noget nervøs ved at skulle ind og spille efter dem, men det havde de i hvert fald ikke grund til. Der skulle så have været åben scene bagefter, men det var blevet mørkt og vi havde ingen lys i teltet, så vi lukkede.

Vi, der havde passet butikken, skulle jo også leve, så ved spisetid havde vi sent konerne ned efter nogle tallerkner med tapas hos Inger. Det tog lidt tid for de skulle jo også høre Martin Schacks Jazzerier.

Søndag formiddag skulle vi have Vokalias med Stig Møller fra Grindsted. I begyndelsen var der ikke så mange gæster, der var faktisk flere kormedlemmer, så Stig startede med at høre hvor de forskellige kom fra. Det var lige fra Frederikshavn til Esbjerg. Medens koret sang kom der jo flere folk til, så der til sidst var 50. For 12 år siden sang jeg selv i koret, da det hed Musikskolens voksenkor, og jeg blev udsat for et stærkt pres for at komme med i koret igen. Jeg starter på onsdag.

Så kom Ribe spillemandslaug og teltet blev løftet. 70 gæster, som ikke kunne være inde i teltet alle sammen. Uden for var der nogle der dansede til musikken. Dejligt. Så skulle vi have haft Haderslev Gospelkor, men de havde meldt afbud, så der var mange der gik forgæves. Det har været en fantastisk oplevelse.

Udover at vi lige skulle hjælpe med at pakke teltet ned kl. 15, havde jeg så fri til at besøge alle de andre spillesteder og hvad der ellers foregik.

I alle tre dage havde jeg den fornemmelse af at alle var glade og venlige, en dejlig stemning. For mange år siden var jeg fast gæst til Tønderfestivalen, og det var dejligt, men Mariefestivalen har overgået det.

Ove

vist 830 gange