tirsdag 27 aug 2013 - Ansager
Festival: En musikalsk by for alle
Helge Engelbrecht
Helge Engelbrecht Foto: Pressefoto
Musikken kommer til at lyde på gader og stræder, når den første Mariefestival afholdes i Ansager. Omkring 160 koncerter på tre dage, og langt størsteparten er helt gratis

Der bliver rig mulighed for at få styret sine musikalske lyster, når den allerførste Mariefestival løber af stabelen fra 30. august-1.september. Mere end 500 musikere, korsangere og andet godtfolk kommer til at indtage Ansager, og fra scener fordelt over det meste af byen, kan tilskuere opleve omkring 160 koncerter, hvoraf de fleste er helt gratis.

- Jeg håber på, at der kommer musik på alle hjørner i byen, og at folk kommer til at opleve det som et musikalsk festfyrværkeri, hvor det primært bliver små og lidt større opsætninger. På festivaler skal der jo helst være 10.000 gæster, men her er det fint med 50-100 tilhørere, og det gør slet ingenting, hvis der i år er flere optrædende, end der er publikum, forklarer Helge Engelbrecht, som sammen med Ansager IF står bag den kommende festival. Det fælles mål er at skabe en begivenhed, som skaber værdi for hele byen.

- Forhåbentlig skaber vi noget, der er værdifuldt for alle os, der bor her. Jeg har længe haft tanken om en festival, og da idrætsforeningen hang lidt i forhold til sommerfesten, så fik vi ideen om at gøre det her sammen. Formand Britta Buhl er fantastisk arbejdsom, og Ansager IF er godt klædt på til det organisatoriske, ligesom vi hernede i Mariehaven har fem års erfaring med at styre mange musikere, lys og lyd, konstaterer Helge Engelbrecht, som deler udgifter og indtægter ligeligt med idrætsforeningen.

En mulighed for hele byen

Den tre dage lange festival rækker således langt udover det flotte anlæg i Mariehaven, hvor Helge Engelbrecht normalt slår sine folder, og for musikeren er det også vigtigt, at det er en festival for alle indbyggere.

- Det kan måske lyde lidt helligt for nogle, men jeg tror på, at man lægger mere til, når man rækker udover en selv. Hvis vi får lagt kimen til noget i år, og ellers gør tingene i den rigtige rækkefølge, så kan vi skabe noget, som folk kan have en aktie i. De handlende i byen får forhåbentlig alle sammen mere omsætning ud af festivalen, og det er en spændende del af vores byudviklingsprojekt, forklarer Helge Engelbrecht, som håber, at Mariefestivalen kan have en positiv effekt på lang sigt.

- Mariefestivalen bliver forhåbentlig et flot visitkort for byen, så alle gæster får et godt indtryk. Min store drøm er, at vi måske kan gøre det til et sted, hvor musikere gerne vil flytte til, fordi det er et rigtigt spændende sted for kunstnere. Det ville jeg elske at se på den lange bane, men i første omgang er jeg overbevist om, at folk i byen vil tage rigtigt godt imod det.

vist 816 gange