onsdag 28 aug 2013 - Ansager
Festival: Mandolin­spillende graver
Keld Nielsen (th) i The Gravediggers, Varde 2012
Keld Nielsen (th) i The Gravediggers, Varde 2012 Foto: Karsten Madsen
Keld Nielsen optræder med gruppen The Gravediggers, men til festivalen er han med som tilskuer.

Graver ved Ansager og Skovlund kirkegård, Keld Nielsen spiller mandolin i sin fritid. Musikken har altid betydet meget for ham lige fra barn, hvor hans far også spillede. Han spiller efter gehør og lever sig ind i musiken. I 30 år har han spillet mandolin og er nu med i to bands. The Gravediggers heder det ene band, meget apropos.

Keld kender mange af de dygtige musikere ved weekendens Mariefestival personligt eller har truffet dem ude omkring.

Han har jammet med "Almost Irish" i deres spæde opstart i Holsted. - Men de løb nu hurtigt fra mig, siger Keld. Deres ambitioner var noget over mine, hvilket i dag kan fornemmes på deres fremragende evne til at udtrykke den Irske folkemusik, som også er en del af det, jeg selv spiller.

- Man gør sig en tjeneste ved at tage ind og opleve, både dem og alle de andre musikere. De elsker at spille, og vil henføre jer til en tilstand af eufori og salig nydelse, siger Keld, der vil være at finde på festivalcampen på stadion.

Keld har lovet at berette om sine oplevelser på festivalen til ansager.info. Vi kan måske blive inspireret til at lytte til noget, vi ikke kender i forvejen.

vist 727 gange