mandag 6 jun 2022 - Ansager
Nyt samarbejde om indlandsturisme i Varde Kommune
En arbejdsgruppe fra udviklingsrådene i øst har i længere tid arbejdet med indlandsturisme

Igennem det sidste 1½ år har en arbejdsgruppe fra de fem udviklingsråd Hodde-Horne-Sig-Tistrup, Ølgod, Helle Øst, Helle Vest og Skovlund-Ansager arbejdet med projekt INDLANDSTURISME. De fem udviklingsråd dækker området i Varde Kommune øst for hovedvej 11.

I de fem udviklingsråd har vi den opfattelse, at der er et ubrugt potentiale for at øge aktiviteter, som vedrører indlandsturisme i bred forstand. Alt fra overnatning, bespisning til events og aktiviteter. Projektet har af flere årsager været udfordret, men nu er vi så langt fremme, at vi vil offentliggøre og delagtiggøre jer i vores aktiviteter og de ideer, som vi har fremadrettet.

Ideen fra starten var at sætte et større fokus på mulighederne for indlandsturisme i den del af Varde Kommune, som de fem udviklingsråd dækker. Indtil nu har turistpolitik og indsats fungeret som om, at Varde Kommune bestod af et kystområde og et par tilkørselsveje.

I udviklingsrådene er vi af den overbevisning, at der med en målrettet indsats, er et stort potentiale for at udvikle turismen på østsiden af hovedvej 11. Såvel med oplevelser for de turister, der allerede kommer ved vestkysten, men også som en destination, som turister vælger som udgangspunkt for deres ferieophold i Danmark.

Med den rigtige indsats er der basis for at øge turismen i området med hensyn til overnatning, oplevelser, seværdigheder og aktiviteter. Alt sammen noget, som vil kunne være med til at øge indtjeningen og bosætningsmulighederne i området og sætte Varde Kommune endnu tydeligere på Danmarkskortet.

Igennem det sidste års tid er der blevet opbygget et samarbejde med Destination Vesterhavet, som er den fælles turistforening for erhvervet i Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner. Det er et samarbejde, som allerede har båret frugt på et par områder:

  • Destination Vesterhavet har nu fået en ny mulighed for overnatningsstederne i indlandet, idet der nu er mulighed for at komme med i LEGOLANDs bookingplatform LEGOLAND Holidays, hvis man er partner i Destination Vesterhavet.
  • En række hoteller og restaurationer har indledt et forløb med fokus på særlige aftner med gourmetmad og vin – evt. koblet sammen med en anden aktivitet.

Samarbejdet, som også omfatter medarbejdere ved Varde Kommune, skal nu bredes ud til en større kreds af turistaktører. Det er med henblik på at fremme og koordinere samarbejde, markedsføring, erfa-udveksling og anden assistance med relation til indlandsturisme.

De fem udviklingsråd vil derfor 8. juni invitere mulige turistaktører, lige fra amatører, semiprofessionelle til fuldt professionelle, til et møde i Skovlund-Ansager Hallen med fokus på indlandsturisme, hvor Destination Vesterhavet er inviteret med for at holde indlæg om de muligheder, de tilbyder. Se evt. på visitvesterhavet.dk

Vil man være sikker på en invitation, kan man rette henvendelse til sit lokale Udviklingsråd.

På vegne af de 5 Udviklingsråd

Kr. Støjberg.

vist 321 gange